De unde ne luăm informaţiile (2)

Am promis ca revin cu noi sugestii, asa ca va voi vorbi despre:

1. DVD-urile

Au inceput sa apara si la noi pe piata diverse DVD-uri cu sfaturi si informatii despre sarcina si despre ingrijirea bebelusului, ba chiar cu documentare foarte interesante despre cum percep bebelusii lumea. Eu recomand: Cum sa am grija de copilul meu de Dana Nalbaru, Jurnal de sarcina scos de Asociatia First Bebe, Bebe vine acasa, scos de Bepanthene si revista Ce se intampla doctore, si setul de DVD-uri Baby Human – Genii in scutece oferit de revista Baby. DVD-urile contin interviuri cu medici, demonstratii practice si testimoniale ale mamicilor referitoare la diverse probleme cu care s-au confruntat.

colaj dvd-uri

2. Revistele

Sunt o multime acum pe piata si mai ieftine si mai scumpe, care de care mai colorate si mai ochioase. La un moment dat temele incep sa se mai repete, asa ca nu le recomand pe termen lung.

3. Cursurile/seminariile

Exista o multime de cursuri pentru gravide si mamici, bineinteles majoritatea contra cost 🙁 Dar printre acestea s-au strecurat si cateva gratuite, care ofera informatii cu adevarat valoroase gravidelor si mamicilor si care necesita doar sa va inscrieti din timp. In Bucuresti recomand Cursurile First Bebe si seminariile tinute ocazional de echipa Ce se intampla doctore impreuna cu Oana Cuzino (detalii despre datele acestora se gasesc in revista sau pe site-ul acesteia. Alte seminarii se mai tin si la Baby Expo (care acum se organizeaza de 4 ori pe ani in Bucuresti si de cateva ori pe an si in alte orase din tara), in cadrul Clubului Parintilor, unde accesul este tot gratuit daca ati platit biletul de intrare la expozitie.

curs de babycare

La cursul despre sarcina, nastere si ingrijirea bebelusului: in prima poza exersez pozitii de tinut bebe in brate si in a doua “muncesc” la schimbatul scutecelor cu un bebe de jucarie, evident 🙂

4. Targurile si expozitiile

Daca tot am vorbit de Baby Expo, eu va recomand sa mergeti la toate targurile si expozitiile pe care le prindeti. Acolo puteti primi multe pliante, brosuri, carticele si alte materiale promotionale, care pe langa reclama mai contin si informatii utile pe diverse teme. Eu strang mereu o sacosa de astfel de materiale pe care le sortez acasa si pastrez doar ce ma intereseaza. (Nu mai spun de multimea de esantioane si produse gratuite pe care le puteti testa acasa, descoperind astfel noi marci sau produse.) Asa am strans printre altele: o carte despre cresterea copilului in primul an de la Pampers, un jurnal al bebelusului de la Happy, un ghid de alaptare de la Avent, un calendar de diversificare de la Hipp si un ghid nutritional de la France Lait.

5. Cartile care circula pe net/mail si care pot constitui o sursa importanta de informatii, mai ales daca nu va permiteti sa dati banii pe carti. Bineinteles ca acest mod de informare nu este unul etic, dar face parte din realitatea societatii de azi, asa ca il mentionez. Eu am un fisier intreg plin de astfel de carti, printre care Francoise Dolto – Cand apare copilul, Ana Savin – Totul se intampla inainte de 6 ani, June Oberlander – Ghid practic pentru cresterea copilului pana la 5 ani, carti de Psihologia Copilului, de nutritie in sarcina si de alimentatie a bebelusului etc. Le gasiti daca intrati pe forumuri specializate si luati legatura cu alte mamici sau va intrebati prietenele care au deja copii si sigur au asa ceva prin calculator.

0 Replies to “De unde ne luăm informaţiile (2)”

  1. Te-as ruga frumos sa-mi spui si mie de unde pot procura cartea lui June Oberlander – Ghid practic pt cresterea copilului pana la 5 ani?
    Cu mii de multumiri!

  2. Monica,
    Nu stiu de unde poti lua cartea, eu o am in format pdf, da-mi un mail pe laura_frunza@yahoo.com daca o vrei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.