Decoratiuni cu pietre

Stiti acele iconite mici de hartie pe care le primiti cand vine preotul cu Ajunul sau cu Boboteaza sau pe care le mai aduc copiii acasa de la scoala si pe care le strangeti intr-un sertar pentru ca nu va indurati sa le aruncati? O multime de asemenea iconite am strans si eu, din diverse surse, si la un moment dat ma intrebam ce as putea sa fac cu ele pentru ca unele erau chiar frumoase si nu meritau soarta de a sta ascunse pe undeva. Asa m-am apucat de facut pietre sau bucati de lemn cu icoane lipite pe ele. Nu va imaginati acum ca as avea cine stie ce talent artistic. Tehnica e foarte simpla: piatra se da cu lac ca sa fie suprafata mai neteda iar lemnul se smirgheluieste si la fel se da cu lac. Dupa ce lacul se usuca foarte bine, se taie din icoana chipul Sfantului astfel incat sa se potriveasca cu materialul ales si se lipeste bine cu adeziv tip super glue. Dupa ce se usuca, se mai dau doua-trei straturi de lac ca sa se fixeze. Rezultatul il aveti mai jos:

dsc01256

Cele mai indicate pietre sunt cele de rau, care sunt ovale sau rotunde si cu suprafata fina si neteda. Eu le-am colectionat in plimbari si le-am tot tinut prin casa pana mi-a venit ideea ce sa fac cu ele. Aceste iconite deosebite pot fi pastrate ca decoratiuni sau pot fi daruite celor dragi in cosul cu oua rosii de Paste, in cadoul de Craciun sau in loc de felicitare cu ocazia zilei de nume a unei persoane, daca faceti una cu Sfantul respectiv si scrieti pe spate o urare cu un tub de vopsea pentru contur (din acelea pt pictura pe sticla) sau cu un marker pentru CD-uri. Imaginile pot fi diverse, chiar si scene micute, de exemplu scena Nasterii Domnului sau scena Rastignirii lui Hristos, in functie de ocazie.

Ideea poate fi adaptata astfel incat sa lipiti orice fotografie doriti pe ele, de exemplu una cu bebelusul vostru. Daca aveti rabdare si materiale, puteti face mai multe pe care le puteti darui ca si marturii la botezul bebelusului. Vor arata superb daca le puneti in niste farfuriute pentru lumanarele de genul celeia din imaginea mea sau in suporturi din hartie pentru bomboane de ciocolata, cum au la cofetarie, si le asezati pe farfuria fiecarui invitat. La cele din lemn, puteti lasa o margine de 0,5 -1 cm pe post de rama pe care s-o decorati altfel, de ex cu un spray cu vopsea aurie, cu diverse aplicatii (stelute, margelute, figurine din lemn) sau cu modele pictate, daca aveti talent la manuirea pensonului.

Spor la treaba!

0 Replies to “Decoratiuni cu pietre”

  1. este foarte interesanta ideea ta. multumesc. am sa incerc si eu sa fac. si eu adun pietre pentru pomisorii mei cu cristale si chiar azi ma gandeam ce as mai putea mesterii din ele. asa te-am gasit pe tine si ideea ta. mersi.

  2. […] eu am considerat că a meritat efortul. Am transformat cutii/umeraşe/butoni de mobilier, dulapuri, pietre şi câte şi mai câte cartoane, hârtii, cârpe, mărgele, nasturi şi alte mărunţişuri (e de […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.