Pseudovitralii

Nu stiu altii cum sunt, dar eu tin extrem de mult la intimitatea mea. Asa ca atunci cand iti saluti vecinii pe fereastra de la baie (situata deasupra cazii 😀 ) e clar un semn ca trebuie sa faci ceva, repede si ieftin. Ideal ar fi fost sa schimb de tot fereastra, s-o inlocuiesc cu una tip termopan cu geam mat dar cum finantele nu-mi permit momentan, m-am tot gandit la altceva care sa impace si capra (nevoia mea de intimitate) si varza (bugetul redus). Initial am improvizat o perdeluta dintr-un rest ramas de la perdeaua de sufragerie, dar nu-mi placea absolut deloc cum statea. Nu vroiam sa acopar de tot fereastra pentru ca aveam nevoie de lumina naturala, dar nici nu mai vroiam sa risc intalnirile cu vecinii. Asa ca mi-am amintit de cabinetul de cosmetica al unei vechi prietene, unde geamurile din sala de epilat, odata acoperite cu ziare, fusesera inveselite cu ajutorul unei folii autocolante care le facea sa arate ca niste vitralii. Am cautat in magazinele de profil pana am gasit folia respectiva, neaparat usor transparenta si cu un model frumos (erau asa multe modele ca nici nu ma puteam hotari ce sa aleg) pana am gasit una cu nuante de rosu si portocaliu care sa se asorteze cu accesoriile din baia mea. Am masurat fereastra, am cumparat folia care se vinde la metru liniar (si m-a costat doar 1,40 lei), am lipit-o bine pe geam si o admir de fiecare data cand o raza de soare (din ce in ce mai rara) patrunde prin ea.

Avantajul acestei folii este ca se dezlipeste fara sa lase urme daca vrei s-o inlocuiesti, filtreaza frumos lumina naturala si imi ofera si protectie de ochii curiosi ai vecinilor. Cand voi inlocui de tot fereastra, o voi transforma intr-un vitraliu adevarat cu ajutorul vopselelor de sticla pe care am invatat intre timp sa le folosesc, dar deocamdata sunt foarte multumita de aceasta solutie de compromis.

Celor care se afla in situatia mea cu alte ferestre din casa sau acestea sunt vechi si patate (si nu pot fi inca inlocuite din motive financiare sau stati cu chirie si nu se merita investitia), pot sa le spun ca exista o multime de modele, chiar si cu desene animate pentru camera copiilor. Folia mai poate fi folosita pentru acoperirea geamurilor unei vitrine, a geamului de la usa sufrageriei (tineti minte usile acelea vechi de la sufragerie cu geam, complet unfriendly pentru musafiri? 😀 ) sau pentru decorarea unor vaze de sticla care au nevoie de un “lifting”. Trebuie doar sa va puneti mintea la contributie si rabdarea la treaba!

0 Replies to “Pseudovitralii”

  1. esti dreguta sa imi spui si mie la ce fel de magazine trebuie sa ma duc sa iau si eu folie din aceasta autocolanta? vreau sa lipesc pe geamurile usilor.
    mersi frumos

  2. Ana,
    Folia se gaseste in magazinele de bricolaj, eu in Bucuresti am luat-o din Bricostore la raionul de autocolante (sunt si pentru lemn si pentru pereti si pentru geamuri). Trebuie sa te uiti dupa cea plasticata la atingere si prin care trece lumina. Plus ca modelul de vitraliu iti va indica singur care este.
    Multa bafta si atentie cand o montezi ca sa nu lasi bule de aer inauntru.

    Laura

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.