Carusel de Halloween – decoraţiune pentru copii

Detaliu fantome

Deşi mai este ceva timp până la Halloween, nu văd de ce nu ne-am apuca din timp de făcut nişte decoraţiuni haioase, care ne pot umple timpul într-o seară ploioasă în care nu avem chef de nimic altceva şi vrem să ne ţinem totuşi copiii departe de televizor şi calculator.

Acest carusel de Halloween nu e aşa de greu de făcut, dacă aveţi în casă nişte carton şi câteva resturi de pânză albă.

Aveţi nevoie de: carton galben si negru (eu nu am avut, asa că pentru lună am lipit două coli galbene pe o faţă şi pe alta a unei coli de carton alb, reciclată de la o mapă şi pentru negru am lipit spate în spate cartoanele astfel încât să se vadă numai partea neagră, şi acesta fiind reciclat de la nişte pliante publicitare), aţă neagră, aţă albă, panglică galbenă, marker negru, o cariocă corectoare, foarfece, lipici, scotch dublu-adeziv, vată, panglică sau şiret portocaliu, perforator, 3 pătrate de pânză albă.

Cum se procedează: decupaţi liliecii după un şablon (căutaţi pe net ceva care să vă placă) şi le faceţi ochi cu acea cariocă corectoare; decupaţi luna (daca nu aveţi talent la desen, deschideţi o pagină word şi în toolbar-ul de drawing aveţi autoshapes şi la basic shapes găsiţi acolo luna, pe care o puteţi mări cât vreţi) şi faceţi găurile de care veţi agăţa fantomele şi liliecii.

Faceţi fantomele din pătratele de pânză, folosind vata ca umplutură pentru cap şi legându-le la gât cu panglica portocalie sau şiretul. Desenaţi-le ochii şi gura cu markerul negru. Asamblaţi decorţiunea lipind cei doi lilieci de lună cu scotch dublu adeziv şi suspendând fantomele şi ceilalţi 3 lilieci cu aţă de găurile făcute anterior. Agăţaţi decoraţiunea unde doriţi, cu ajutorul panglicii galbene.

Este super simplu şi efectul e uimitor, vă spun sincer că arată nemaipomenit, aşa cum puteţi vedea şi din poze:

Detaliu fantome
Detaliu luna cu lilieci

 

0 Comment

 1. e o idee foarte interesanta, o voi incerca si eu

 2. raluca says: Reply

  Super, imi place mult caruselul tau si tema aleasa. La mai multe idei, am facut si eu zilele astea 2 caruseluri cu teme diferite si caut idei noi, sa mai fac…

 3. […] October, 2009 by frunzalaura Anul trecut am făcut împreună de Halloween un carusel cu lilieci şi fantome iar anul acesta vă propun o reţetă deosebită cu dovleac pe care am găsit-o pe site-ul Aventuri […]

 4. Hello there, Did you have a happy halowen?

  1. frunzalaura says: Reply

   Yes, I did, thank you for asking.

 5. eu am facut un carusel cu pasarele. daca te intereseaza, pot sa-ti trimit o fotografie pe mail [sa-mi comunici, te rog, care este mailul tau].

  imi place foarte mult caruselul tau cu lilieci.:)

  1. Laura Frunza says: Reply

   Luckyrock, adresa mea e idei_pentru_mamici_si_copii@yahoo.com Si eu am in plan un carusel cu pasarele pentru primavara asta.

 6. […] materie de decoraţiuni puteţi încerca ideea mea de acum trei ani: Carusel de Halloween, iar dacă vreţi să gătiţi ceva cu specific, puteţi încerca Fantezia cu dovleac de acum doi […]

Leave a Reply