Toamna in casa ta

A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva… spun versurile unei frumoase poezii de Nichita Stanescu.

Intr-adevar a venit toamna si o data cu ea frigul, intunericul, norii si o stare de deprimare continua. Soarele se arata tot mai rar si parca nu mai gasim motive sa zambim atat de des.

Mie imi place toamna, imi place racoarea, imi place sa ma cuibaresc in pat cu un ceai fierbinte in mana si imi place sa aduc toamna in casa mea cu fiecare ocazie. Si cand spun asta nu ma refer la umbrela plina de ploaie, nici la pantofii plini de noroi si nici la frigul care iti razbate pana la oase. Ma refer la toate acele simboluri ale toamnei de care scriu copiii in compunerile lor atunci cand li se da ca tema sa scrie o lucrare intitulata “Toamna cea imbelsugata”. Deci cum aducem toamna in casa?

Poate sub forma unui cos cu fructe (fie ca sunt mere, pere in panere si gutui amarui cu puf galben ca de pui, fie ca sunt ce avem la indemana sau in piata din apropiere):

Sau a unui aranjament cu castane, tartacute si ghinde:

Sau a unui “sporul casei” sub forma unei sticle frumoase in care ati pus la murat diverse legume taiate marunt:

Sau a unui cosulet cu nuci proaspete, numai bune de mancat:

Sau a unui sirag de ardei iuti uscati, a unei funii de ceapa rosie, a unui manunchi de frunze multicolore, a unui buchet de flori de toamna si lista poate continua cu orice idei va mai vin voua. Important e sa va faca placere si sa va faca sa uitati de neajunsurile toamnei, ca sa va puteti bucura de frumusetile ei.

Save

0 Replies to “Toamna in casa ta”

  1. intotdeauna m-au intrigat tartacutele! : ))
    drept urmare, aranjamentul al doilea este preferatul meu! : D

    eu sunt nascuta toamna, dar, in afara de abundenta de fructe si legume si de zilele caldute [din septembrie de obicei], cand poti sa te plimbi prin parcuri si sa aduni frunze ruginii, nimic nu imi place la acest anotimp.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.