Pe ultima sută de metri

Gata, oficial mai am 5 zile si nasc. Deja am niste emotii uriase si cred ca si bebe la fel, pentru ca da semne ca ar vrea sa iasa afara mai repede.

Prin urmare, ma pregatesc asiduu pentru nastere (moral, adica 🙂 ) si pentru perioada de dupa nastere. Am spalat, calcat si ordonat hainutele pentru bebe in sertare diferite, pe varste (0-1 luna, 1-3 luni, 3-6 luni etc) si pe categorii (body-uri, salopete, pantaloni, bluzite, caciulite etc). Patutul e pregatit, caruselul muzical instalat, pampersii cumparati, cercelusii lustruiti si toata casa o asteapta cu drag pe noua locatara.

In afara de aceste pregatiri evidente, mai sunt o serie de lucruri care trebuie facute daca va doriti un stres in minus. Eu imi doresc, asa ca mi-am luat niste masuri de precautie si in primul rand am aprovizionat camara. Asigurati-va ca aveti in casa toate alimentele de baza (ulei, otet, sare, zahar, orez, faina, malai, cafea, paste, amestec de condimente, lapte UHT, baxuri de apa plata, conserve de diverse tipuri) ca sa nu se termina ultima sticla de ulei exact cand va e lumea mai draga si nu puteti iesi din casa.

Apoi congelatorul trebuie sa fie la fel de aprovizionat; eu am facut astfel: am transat carne pentru anumite mancaruri, mi-am facut propriile semi-preparate (de ex, perisoare pentru ciorba de perisoare pe care numai le dezghet si le pun la fiert, fasii de pui dezosat pt supa/ciorba la care puteti adauga si legume sau le puteti congela in zeama in care au fiert), am congelat vinete pt salata, ardei gras copt si curatat pentru tocana, fasole verde curatata si spalata. Pe toate le-am pus in caserole sau pungute, pe portii si am lipit etichete ca sa poata fi mai usor identificat continutul.

Din categoria conserve de toamna: am uscat verdeata pentru ciorbe

am facut sos de gogosari:

si am facut taietei de casa pentru ca mie nu-mi plac cei din comert

O astept pe mama sa vina sa imi puna muraturi si un borcan mare de varza acra, pentru ca eu deja nu mai am voie sa  fac deloc efort si asta exclude si statul in picioare. Le pun ca sa fie in camara, ca de mancat n-o sa le pot manca…. sper sa pot alapta si stiu ca sunt anumite gusturi pe care bebe nu le suporta sau ii dau colici, printre care muraturile si varza. Tot mama o sa imi aduca si zarzavat pentru ciorba conservat de mana ei, asa ca nici cu asta nu-mi bat eu capul.

Ce imi pare rau e ca nu am apucat sa fac mai multe compoturi si dulceturi (in ultima vreme mananc ca o maniaca paine cu unt (fara grasimi, evident 😀 ) si dulceata ), dar baza tot la mama e, care face niste dulceturi nemaipomenite.

Bafta multa celor care alearga ultima suta de metri 🙂 si spor la pregatiri!

Save

0 Replies to “Pe ultima sută de metri”

  1. Sa ai o nastere usoara si un copil sanatos care sa-ti aduca numai bucurii!
    Multa bafta!

  2. Buna,

    Esti grozava, imi place tare mult blog-ul tau! Am gasit o multime de idei practice, faine la tine pe care am sa le aplic si eu acasa.
    Multa sanatate si tie si lui bebe,

    Cu drag Dani!

  3. credeam ca numai eu sunt organizata pana la absurd! : ))

    toate produsele din congelatorul meu sunt asezate frumos pe sertare si etichetate. data mai lipseste sa o adaug! : )) [desi, din cate am inteles, chiar e bine sa scrii si data congelarii]

    mie imi place sa congelez si supa, atunci cand o prepar. ca sa fie permanent proaspata. : )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.