O surpriza parfumata – portocală cu aromă de cuişoare

Inca de cand eram copil, cel mai frumos miros de sarbatori mi s-a parut cel de brad si cel de portocale. Si acum pentru mine portocalele simbolizeaza Craciunul, poate pentru ca atunci cand eram mica le mancam doar de sarbatori. Asa ca atunci cand am descoperit cu multi ani in urma intr-o carte straina (o raritate pe atunci) aceasta idee de portocala decorata cu cuisoare, mi-am promis sa o fac si eu candva.

Timpul a trecut si eu am avut mereu altceva de facut si nu am reusit, insa anul acesta mi-am pus in plan sa fac cate una pentru fiecare camera. Ce poate fi mai frumos si mai parfumat de atat?

dsc05259

Pentru a realiza aceasta decoratiune va trebuie: o portocala, cuisoare (cam un plic si jumatate), o panglica rosie de satin, doua ace de siguranta.

Cu ajutorul acelor de siguranta fixati panglica de portocala, la cei doi “poli”. Apoi infigeti cuisoarele in spatiul ramas pana il acoperiti cu totul. Simplu, dar de durata, asa ca inarmati-va cu rabdare si eventual cu un degetar 😀 Cam inteapa cuisoarele!

untitled

Puteti sa faceti un cosulet intreg si sa il puneti in centrul mesei festive sau s-o taiati in patru si s-o folositi pe post de condiment pentru vin fiert sau pur si simplu sa le pastrati pentru a parfuma o incapere. Arata superb si intr-un cosulet-cadou pentru cei dragi sau pe post de placeholder daca infigeti in ea un stegulet cu numele fiecarui invitat la masa. Depinde doar de voi si de imaginatia voastra! Spor la treaba!

Save

9 Replies to “O surpriza parfumata – portocală cu aromă de cuişoare”

  1. MMM…parfum de portocale de Craciun…
    Si aroma de scortisoara din vin fiert..

  2. Iulia,
    Site-ul este absolut minunat. Deja mi-am ales cateva ornamente pe care sa le fac. Multumesc mult! 🙂

  3. Cu multa bucurie!

  4. portocala strapunsa de cuisoare este recomandata si pentru parfumarea dulapurilor. dar ingenioasa ideea ta de a o decora cu panglica si bradut. : D

    1. Da, si anul acesta am vazut intr-o carte o idee cu portocala taiata in partea de sus, impodobita tot cu cuisoare si cu o lumanarica in taietura, era superba dar n-am mai apucat s-o fac.

  5. imi fac o idee cam cum ar arata.
    am vazut intr-o revista ceva asemanator: o lumanare introdusa intr-un mar. ceara deja se prelinsese pe fruct si efectul era… magic! : D [era tot un ornament de Craciun]

    1. Da, am vazut si marul dar nu mai stiu unde, era o lumanare pastila, nu? Portocala am vazut-o intr-o carte cu decoratiuni de Craciun pe care am rasfoit-o la targul de carti Gaudeamus.

  6. nu, nu, este o lumanare obisnuita, destul de groasa, lasata aprinsa si toata ceara [destul de multa] se prelinge pe ea si pe mar. ma gandesc ca este introdusa destul de mult in marul ala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.