Porumbei de hârtie – decor pentru brad

dsc05327

Astăzi vă prezint un ornament care mie mi-a plăcut tare mult, astfel că am făcut patru dintr-un foc, deşi, de obicei, fac câte unul, maxim două din fiecare: porumbei de hartie. Se fac foarte uşor şi sunt absolut superbi, astfel că după ce se termină sărbătorile, nu am de gând să îi ingrop într-o cutie cu ornamente de Crăciun, ci îi voi transforma într-un carusel pentru fata mea.

dsc05327

Aveţi nevoie de: carton subţire în diverse culori, coli albe de hârtie, foarfece, cutter, scotch dublu adeziv sau lipici, un creion şi o imprimantă (sau mult talent la desen) şi niste aţă. Modelul şi ideea sunt preluate de pe acest site.

Model
Model

Se printează modelul cu zoom 150 şi se transferă pe carton. Se decupează cu grijă şi pe linia punctata se taie cu cutter-ul (eu am tăiat la dublu, adică am făcut despicătura mai mare, ca să intre aripile mai uşor).

untitled1

Se ia jumătate de coală de hârtie şi se împătureşte tip acordeon/evantai. Se introduce hârtia împăturită prin despicatură şi se lipeşte în partea de sus cu scotch dublu adeziv sau lipici, astfel încât să se răsfire ca un evantai. De partea de sus se prinde cu aţă cu ajutorul unui ac şi sunt gata de paradă 🙂

untitled_11

Dacă lucraţi aceste ornamente împreună cu copiii, le puteţi povesti despre porumbelul care l-a anunţat pe Noe că s-a terminat potopul, despre Sfântul Duh care apare sub formă de porumbel sau despre porumbel ca simbol al păcii. Spor la lucru!

Save

10 Comment

 1. marinela says: Reply

  Sunt pedagog de recuperare si am facut cu copiii acesti porumbei de Craciun, pot sa spun ca au fost incantati….e un lucru bun ca ai de unde sa inveti, ma ajuta mult in munca mea cu copii. FELICITARI

 2. frunzalaura says: Reply

  Marinela,
  Cuvintele tale mi-au facut ziua mai frumoasa. Iti multumesc frumos!

 3. ilona says: Reply

  Ai niste idei geniale si iti multumesc ca ni le transmiti si noua prin blogul tau.O sa le incercam si noi de data aceasta.Domnul sa te binecuvanteze si sa iti dea in continuare intelepciune si pricepere.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Ilona, iti multumesc foarte mult!

 4. ronela chirilescu says: Reply

  Multumesc mult pt idee,chiar aveam nevoie pt un proiect la Biserica si nu stiam cum sa fac un porumbel.este o idee excelenta si rapida.Domnul sa te Binecuvinteze!

 5. ronela chirilescu says: Reply

  as avea o rugaminte de la tine daca poti sa ma ajuti.Trebuie sa fac un proiect pt Biserica cu titlul “Cary the light” & “Catch the Spirit”,la primul titlu mai stiu ce sa fac dar ce fac la al doilea,ce as putea desena sau as putea face.

 6. oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooce frumos.

 7. Cristina says: Reply

  foarte frumosi porumbeii,si blogul la fel….
  felicitari!

 8. doi_pui says: Reply

  felicitări pentru tot

 9. daca nu ma insel, am gasit mai demult acest proiect intr-o carte.

  imediat ce am vazut pozele, m-am gandit ce carusel frumos ar iesi cu porumbeii. : D

  ai primit mailul meu cu pasarelele?

Leave a Reply