Coroniţă decorativă din bomboane de pom

Am fost ieri la cumpărături şi m-am aprovizionat cu bomboane de pom, neapărat preferatele mele, cele cu jeleu. Anul acesta am găsit cu jeleu de măr cu scorţişoară şi de vişine. De obicei, pun bomboanele in brad, îmi place sa le caut printre crengi, să le mănânc şi să las doar ambalajele, pe care să le pipăi plină de speranţă, doar, doar oi mai găsi una, atunci când strâng bradul. Însă m-am decis ca anul acesta să încerc ceva special, astfel că am creat această coroniţă din bomboane.

dsc05541

Pentru a face această coroniţă aveţi nevoie de: carton mai tare, bomboane de pom, panglică de organza, scotch dublu adeziv, cutter, foarfecă. Se trasează conturul unui cerc pe carton, folosind un castron mai mare (eu am folosit un capac de oală), apoi în centrul lui se trasează conturul unui cerc mai mic (eu am folosit un bol). Se decupează mai întâi cercul mare cu foarfeca, apoi cercul mic, cu cutterul.

untitled2

Se începe lipirea bomboanelor pe coroniţă de carton cu scotch dublu adeziv, având grijă să umpleţi bine spaţiile goale. La sfârşit se leagă panglica şi se agaţă la loc de cinste 🙂 Dacă nu vreţi să se vadă panglica pe suprafaţa coroniţei, o puteţi capsa pe spatele cartonului înainte de a începe lipirea bomboanelor.

untitled_12

Coroniţa poate fi un cadou minunat de Crăciun (şi nu numai) pentru cei dragi, dacă o personalizaţi cu bomboanele preferate ale destinatarului cadoului. Deja îmi imaginez cum ar arăta o coroniţă cu bomboanele mele preferate, Ferrero Rocher 🙂

2 Replies to “Coroniţă decorativă din bomboane de pom”

  1. hmmm… frumos proiect, dar cum mai mananci bomboanele, daca sunt lipite?

    1. Bomboanele sunt lipite cu scotch dublu adeziv, deci se dezlipesc usor, noi le-am scos din ambalaj si am lasat ambalajul acolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.