Salată de pui în cuib de lămâie

Reteta asta, extrem de rapida si de delicioasa, este inventata de mine ca si design. La baza sta o reteta simpla de salata de pui, pe care am invatat-o de la mama si pe care am dezvoltat-o in urma unei intamplari. Faceam niste suc de lamaie pentru o placinta cu mere si storcatorul electric a indepartat in intregime continutul unei jumatati de lamaie, lasand coaja curata si intacta. Aratau atat de frumos jumatatile de coaja de lamaie incat nu m-am indurat sa le arunc si m-am gandit ce as putea gati cu ele. Asa a rezultat salata de pui in cuib de lamaie.

Ingrediente: 1 piept de pui cu os, 3 cartofi, 3 morcovi, 1 ceapa, 1 albitura, sare, cateva fire de patrunjel, cateva lamai (eu am gasit unele speciale pentru suc, cu coaja neteda si foarte zemoase) si maioneza.

Pieptul de pui se taie in bucati si se pune la fiert. Dupa ce se ia spuma se adauga morcovii, cartofii, jumatate de ceapa si albitura taiate cuburi, sarea si se fierbe bine. Lamaile se taie in jumatate si se baga la storcatorul electric pana se golesc complet. Cojile trebuie sa arate cam asa:

dsc05772

Pieptul de pui se scoate din oala, se dezoseaza si se taie fasii. Cealalta jumatate de ceapa se taie solzisori. Intr-o craticioara se pune la fiert putina apa cu otet. Cand da in clocot, se adauga ceapa si se lasa cateva minute, apoi se da deoparte si se strecoara ceapa. Se amesteca puiul cu ceapa si cu maioneza si se condimenteaza cu piper si putin suc de lamaie. Se umplu lamaile cu acest amestec. Supa de legume ramasa se serveste la primul fel, cu tăieţei fierţi separat şi adăugaţi la masă şi cu patrunjel verde presarat deasupra, iar cuiburile de lamai la felul doi.

dsc05758

Acum mi-a trecut prin cap ca as putea folosi cuiburile de lamai si pentru a face niste decoratiuni festive, daca le umplu cu condimente aromate, gen scortisoara (bastonase) sau cuisoare. O sa incerc sa vad ce imi iese, ador mirosul de cuisoare, portocala mea mai imprastie aroma lor si acum.

Save

One Reply to “Salată de pui în cuib de lămâie”

  1. […] de mezeluri, evident ouă şi apoi o încununez cu puţină brânză rasă. Urmează la rând salata de pui (dacă faceţi maioneza în casă mai consumaţi şi două ouă)  şi salatele verzi (diverse […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.