Sa ne jucam cu buburuzele!

Rasfoiam zilele trecute o carte veche pe care am cumparat-o acum multi ani dintr-un targ de vechituri din Germania, cand am dat peste o idee de joc pentru copii pe care am adaptat-o si pe care v-o prezint mai jos, in caz ca va plictisiti de Craciun sau in caz ca Mosul n-are bani pentru o jucarie mai scumpa.

dsc05904

Aveti nevoie de: o coala de carton si o coala de hartie dimensiuni A3, scotch dublu adeziv (sau lipici), resturi de hartie de ambalaj, creioane colorate, un marker permanent gros, un pix negru, foarfeca, doua capace de sticle de plastic (de diferite culori) si un zar.

Coala de hartie se lipeste pe coala de carton, obtinandu-se astfel plansa de joc. Cu hartia de ambalaj si cu scotch-ul dublu adeziv i se face o margine (eu am avut doar hartie argintie, dar cu cat e mai colorata, cu atat e mai frumos). Cu markerul permanent se deseneaza “scara” jocului, iar cu pixul negru se numeroteaza si se scriu diverse instructiuni la fiecare cateva casute.

untitled3

In fiecare casuta se face cate un desen, iar din loc in loc se deseneaza buburuze. La sfarsit se mai deseneaza diverse imagini in spatiile ramase goale. Eu am desenat cate un copac pentru fiecare anotimp, dar voi puteti alege orice doriti. Capacele de sticle se spala cu Cif ca sa dispara marca bauturii, apoi se deseneaza cu markerul permanent forma unei buburuze. Ele vor servi drept pioni pentru joc.

untitled_13

Trebuie sa mai explic cum se joaca? Fiecare jucator primeste un pion, se da cu zarul, si trebuie sa inainteze atatea casute cat arata zarul si sa respecte instructiunile din casutele speciale. Primul care ajunge la STOP castiga. Distractie placuta si sarbatori fericite!

4 Replies to “Sa ne jucam cu buburuzele!”

  1. e un fel de Piticot! : ))
    foarte simpatice gargaritele-pioni. : D >

    1. da, mie mi-a venit ideea de la Nu te supara frate, dar e tot aia. Ce mi-e dor de un joc din ala, abia astept sa creasca Eliza sa jucam impreuna.

  2. “nu te supara, frate” a fost unul dintre jocurile mele preferate! il adoram, pur si simplu!! : D

    ehe, nu mai stiu copiii din ziua de azi ce inseamna joaca… : ( dar nu e vina lor, ci a celor care ii cresc.

    1. Eu am o colega de serviciu care are un baietel de 5 ani si e innebunit dupa “nu te supara, frate”, din pacate nu intelege ideea jocului si se supara daca nu castiga :-)))) Dar e maniac, joaca in fiecare seara cu mama lui inainte de culcare. Si ai dreptate, conteaza mult cine ii creste, si ce le pune in mana mai intai, un joc de strategie sau un joc pe calculator 🙁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.