Salată de boeuf în formă de margaretă

Ieri am facut salata boeuf. Imi place salata boeuf dar n-o fac asa de des pe cat mi-ar placea, poate pentru ca e un fel de mancare foarte migalos. Dar ieri m-a ajutat sora mea, care face o maioneza excelenta, si salata a iesit nemaipomenita. Cel mai important lucru la salata boeuf, este, cred eu, modul in care este decorata; acesta este primul lucru pe care il vad musafirii, si, cu cat un fel de mancare este mai frumos decorat, cu atat masa de Craciun arata mai deosebita. Desi am incercat diverse idei de-a lungul timpului, anul acesta m-am gandit sa fac ceva diferit si am inceput sa ma gandesc din timp la felul cum va arata. Asa am creat margareta. E foarte usor de facut si e absolut spectaculoasa si sunt mandra sa spun ca e ideea mea 100% (sper sa n-o mai fi gandit si altcineva 😀 ). Arata cam asa si va explic imediat si cum e facuta:

dsc00790

Pentru decor aveti nevoie de: 5 legaturi de pastarnac si/sau radacina de patrunjel (eu am folosit ambele), jumatate de morcov, maioneza, niste carton. Din carton se face o rama in care se va pune salata. Eu am lipit doua bucati pentru ca nu imi ajungea una, pe care le-am indoit tip evantai. Dupa ce se asaza salata in interiorul ramei, se niveleaza si se umplu bine colturile. Rama de carton se indeparteaza cu grija si se mai aranjeaza cu un cutit cu lama rotunda (cutit de uns). Lateralele se ung cu maioneza in strat subtire; legumele fierte se taie astfel: morcovul felii rotunde si albitura in felii transversale (astfel incat sa arate ca niste petale).  “Petalele” se aranjeaza de la varfurile florii pana la mijloc, unde asezam feliile de morcov. Va spun de pe acum ca o sa trebuiasca sa va exersati plecaciunile in fata ovatiilor musafirilor 😀 Spor!

untitled4

dsc00776

Save

2 Replies to “Salată de boeuf în formă de margaretă”

  1. ai dreptate: salata ta arata absolut spectaculos! : D >

    si intr-adevar, salata de beouf, pe langa faptul ca e si foarte gustoasa, te provoaca mult la partea de decorat. imaginatia poate fi fara limite. : D

  2. ce bine arata!! o trec pe lista pt urmatoarea ocazie 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.