Fursecuri cu cremă de zahăr ars

Avantajul acestor fursecuri este că țin foarte mult, cu cât mai mult timp trece, cu atât devin mai fragede, astfel că se pot face cu mult timp înaintea unui eveniment. Noi le-am făcut ieri pentru Revelion si deja am mâncat jumătate din ele 🙂

dsc06388

Ingrediente pentru aluat: 1 pachet de unt (250 g), 3 ouă, 250 g zahăr, 2 lingurițe amoniu pentru prăjituri (1 pliculeț), 1 linguriță coajă de lămâie, o lingură zeamă de lămâie, 2 plicuri de zahăr vanilat (sau doua lingurițe de esență de vanilie), jumătate de linguriță de sare, făina cât cuprinde.

Se amesteca untul cu ouale intregi, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si sarea. Amoniul se dizolva in zeama de lamaie si se adauga in aluat, apoi se adauga faina in ploaie pana se formeaza un aluat omogen si elastic (aproximativ 600 grame). Se intinde aluatul cu sucitorul, presarand faina pe blatul de lucru si pe sucitor, ca sa nu se lipeasca. Foaia nu trebuie sa fie foarte groasa, pentru ca mai creste la copt.

untitled6

Se decupeaza fursecurile cu niste forme speciale (folositi un paharel de tuica daca nu aveti si vor iesi numai fursecuri rotunde) – eu am folosit forme de inimi, stelute, floricele, semilune, pestisori, braduti si fluturasi si am mai facut patru fursecuri in forma de 2009.

untitled_15

Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute. Folositi foaie de copt ca sa nu se lipeasca de tava.

Pentru crema aveti nevoie de miezul a 30 de nuci, 300 grame de zahar, jumatate de pachet de unt si zeama de la o lamaie. Se topeste zaharul pe foc mic, se adauga miezul de nuca dat prin masina sau maruntit la blender si se amesteca bine. Se mai tine pe foc cateva minute, apoi se da deoparte si se adauga untul pana se formeaza o crema consistenta.

untitled_24

Din acest moment se lucreaza foarte repede pentru ca se intareste crema. Se ung fursecurile pe o parte cu crema si se lipesc cate doua. Daca se intareste prea tare crema, o mai puneti putin la foc. Ideal ar fi sa lucreze doua persoane la ele, eu am lucrat cu mama, ea le ungea si eu le lipeam.

untitled_34

Pofta buna si la multi ani! Ne revedem in 2009!

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.