Cornuleţe cu rahat – reţeta mamei

Week-end-ul ăsta aşteptam nişte musafiri, aşa că am vrut să servesc ceva făcut de casă, dar nu eram prea sigură ce să fie şi nici timp să testez o reţetă nouă nu aveam. Aşa că am sunat-o pe mama şi i-am cerut reţeta de cornuleţe cu rahat. Au ieşit delicioase, dar până la urmă musafirii n-au mai venit, aşa că le-am mâncat noi pe toate 😀

Ingrediente pt aluat: 500 gr făină, 250 gr unt, 4 gălbenuşuri, 30 gr drojdie dizolvată în 4 linguri de lapte, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de smântână, 1 linguriţă rasă de sare. Pentru finisaje: zahăr pudră vanilat, rahat.

Toate ingredientele pentru aluat se frământă până rezultă un aluat omogen şi nelipicios (mai adăugaţi făină dacă trebuie) pe care îl lăsaţi la crescut. Cât creşte aluatul, tăiaţi rahatul în bastonaşe. După ce aluatul arată ca o mingiuţă pufoasă, luaţi câte o bilă de aluat şi rulaţi-o cu sucitorul într-o foaie subţire. E foarte important ca foaia sa fie subţire, pentru că aluatul mai creşte la cuptor şi cornuleţele se pot desface.

untitled_1

Tăiaţi foaia în pătrăţele şi puneţi în mijlocul fiecărui pătrăţel un bastonaş de rahat. Împăturiţi colţurile  cornuleţelor (est+vest) şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie.

untitled_2

Încingeţi cuptorul la 180 de grade. Daţi tava cu cornuleţe la cuptor timp de aproximativ 30 de minute. După ce le scoateţi, pudraţi-le cu zahăr pudră vanilat.

untitled_3

12 Replies to “Cornuleţe cu rahat – reţeta mamei”

  1. Draga Laura, esti extraordinara.! cand ai timp sa le faci pe toate, sa fii mamica, femeie, sa faci toate bunatatile astea minunate si sa le mai si postezi pe blog. Sa stii ca te nominalizez la “Super Woman”. Retetele tale imi fac o pofta extraordinara, ce sa-ti spun ca acum mi-e o foame de lup si m-am prelins toata cand am vazut “pachetelul de pranz”. Pupici, Daiana

  2. Daiana,
    Am noroc de o printesa cuminte careia ii place sa mai stea si singurica. Asa ca mai gatesc, mai scriu, imi umplu si eu timpul cu ceva ca sa nu simt ca mi se plafoneaza creierul. Pacat ca nu stai mai aproape de mine, te invitam cu printesele tale la bunatatile pe care le fac week-endul asta 😉 Dar asa, promit ca la primavara iesim in parc si aduc si ceva bun facut de mine.

  3. Buna, Laura,
    tocmai ce am facut o portie de cornulete!!!!!!
    super, de 3 ori…gustoaseeee

    te citesc zilnic, dar inca nu incercasem nimic din retetele tale.
    Spor in continuare!!!

  4. bibliotecaexersare says: Reply

    mama ta stie ca ii folosesti retetele 😉 ? Sper ca ai primit acordul. Nu de alta dar la cata pofta ne faci…
    Felicitari! imi place ca, pe langa descrierea teoretica, pui si poze cu etapele intermediare.

  5. Giulya constanta says: Reply

    superrr tari … leam facut si eu numai ca miau iesit cam mari dar oricum sunt delicioase

  6. mi-aduci aminte de copilarie, si maica-mea facea cornulete. eu nu am incercat niciodata, dar poate ar fi cazul sa ma apuc si de ele. : )

    oficial, blogul tau este unul pe care se saliveaza. : )) cel putin cand vine vorba despre partea culinara.

  7. gabriela toader says: Reply

    si eu am luat reteta ta de cornulete .sunt forte apreciate de toti prietenii mei.eu pun iaurt in loc de smantana si ies super.incearca si tu cu iaurt.le mai umplu si cu nutela amestecata cu nuci macinate.

    1. Multumesc, Gabriela, voi incerca si cu iaurt. Ma bucur ca iti plac cornuletele!

  8. Pfui,de dimineata m-am trezit cu o mare pofta de cornulete,asa tam.nesam,ca n-a mai mancat de cand eram acasa la mama,adica macar de vreo 15 ani.Si acu ce vad? 😀
    Maine am treaba, multumesc Laura 🙂 Can’t wait.

  9. Am ochit reteta si m-as apuca sa o fac 🙂

  10. Le-am facut acuma 🙂 Reteta a iesit, sunt bune doar ca… nu au gustul acela de cornulete de care imi e mie dor, probabil din cauza ca acelea erau facute cu untura 🙁

    1. Da, sunt diferite ca gust, mie cele cu untura nu prea imi plac.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.