Fursecuri inimioară

V-am promis că o să postez câteva reţete speciale pentru Zilele Îndrăgostiţilor şi iat-o pe prima dintre ele: fursecuri inimioară. Reţeta e luată din revista Superbebe (cred că ultimul sau penultimul număr) aşa că e bună şi pentru copii, nu numai pentru adulţi.

Amestecaţi 250 g unt cu 200 g zahăr pudră, 2 gălbenuşuri, 1 vârf de cuţit bicarbonat şi 400 g făină până obţineţi un aluat omogen. Apoi întindeţi foi de 5-6 mm grosime din care decupaţi inimioare. Jumătate din ele le lăsaţi aşa, iar la cealaltă jumătate decupaţi pe mijloc un rotund (eu am folosit un capac de esenţă de vanilie). Le coaceţi 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, apoi le scoateţi şi le lăsaţi să se răcească. După ce s-au răcit le lipiţi două câte două (una întreagă şi una cu gaură) cu gem de caise. Aşa scria la revistă, eu aş recomanda gemul de căpşuni făcut cu gelifiant pentru că are o superbă culoare roşie 😉 Se fac foarte repede, aşa că vă rămâne destul timp să faceţi ceva mai sofisticat pentru cina romantică pe care o pregătiţi.

untitled4

Save

Save

One Reply to “Fursecuri inimioară”

  1. prin acelasi procedeu eu am facut niste flori. [tot asa, cea de deasupra avea gaura in mijloc] insa nu le-am umplut cu dulceata, ci cu unt de arahide, care imi place foarte mult.

    ai dreptate: inimioarele astea chiar sunt de efect intr-o asemenea zi. : )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.