Şerveţel înflorit

Dacă pregătiţi o cină romantică pentru Valentine’s Day (şi ştiu că pregătiţi) de ce nu aţi face o seară cu tentă orientală la care să asortaţi nişte şerveţele împăturite în formă de floare, aşa cum numai japonezii ştiu să facă?

dsc07996

Iată care sunt paşii pentru a obţine acest minunat aranjament:

Luaţi un şervet pătrat, apretat şi călcat – petalele florii se vor aranja mult mai bine. Împăturiţi cele patru colţuri spre interior, ca şi cum aţi face un plic.

dsc07971

Întoarceţi şerveţelul cu îndoiturile în jos şi mai îndoiţi o dată spre interior, în acelaşi mod.

dsc07982

De sub fiecare colţ trageţi în exterior colţul de dedesubt, astfel încât să formaţi petalele florii. Aranjaţi-le astfel încât să fie egale.

dsc079831

Decoraţi cu beţişoare şi cu un mic Budha sau un cadouaş pentru persoana iubită! 🙂

dsc079901

Şi nu uitaţi să spuneţi Itadakimasu!, adică poftă bună în japoneză.

5 Comment

 1. Ce bine arata servetelul asa! Parca nici nu mi-ar veni sa-l folosesc…

 2. […] 26 July, 2009 by frunzalaura Dacă sunteţi în căutarea unei idei pentru o cină rapidă şi impresionantă pentru o seară de duminică de ce să nu încercaţi o seară chinezească, chiar şi dacă e o mâncare mai de departe chinezească? Aveţi nevoie de doi piepţi de pui, un borcan de sos sweet&spicy de la Uncle Bens şi o pungă de legume China Mix din Carrefour de la legume congelate. Tăiaţi pieptul în fâşii, căliţi-l în puţin ulei şi adăugaţi sosul Uncle Bens. Mai căliţi două minute şi gata. Urmează legumele: le căliţi în puţin ulei până se înmoaie şi aţi terminat. Mai trebuie doar puţină atmosferă: nişte placemats de bambus, nişte beţişoare pentru mâncat şi puţină muzică ambientală orientală. Şi dacă aveţi timp, nişte şerveţele în formă de floare de lotus. […]

 3. minunat!! : D >

  nu ma pot abtine si-ti arat servetelele mele rochite! ;; )

  http://10luckyrock.blogspot.com/2010/09/servetele-rochite.html

  1. Laura Frunza says: Reply

   Sunt minunate servetelele tale rochite, daca o sa citesti mai departe o sa vezi ca eu am unele camasute, la fel de adorabile!

 4. atunci lucram impreuna. eu fac servetele pentru fetite si tu faci servetele pentru baietei! : ))

Leave a Reply