Tort Dragobete

Azi e Dragobetele şi încă mai aveţi timp în drum spre casă de la serviciu să intraţi la magazinul din colţ să cumpăraţi ingredientele pentru acest tort rapid şi uşor de Dragobete.

dsc08437

Aveţi nevoie de: 500 g biscuiţi (eu am folosit graham), un borcan de compot de piersici decojite, 4 linguri de smântână, 500 ml lapte, 3 linguri de cacao, 250 grame de unt, 1 plic budincă de căpşuni, 3 linguri de rom (sau orice altă băutură aveţi prin casă).  Mărunţiţi biscuiţii la blender (sau cu un sucitor, dacă nu aveţi blender), tăiaţi piersicile din compot cubuleţe şi amestecaţi-le cu biscuiţii. Într-o crăticioară puneţi 200 grame de unt, 3 linguri de smântână, 3 linguri de cacao, 3 linguri de rom şi puneţi pe foc până se topeşte untul şi se omogenizează compoziţia.

untitled5

Turnaţi sosul peste amestecul de biscuiţi şi piersici şi amestecaţi până se înmoaie biscuiţii. Într-o formă de inimă (eu n-am avut şi am improvizat din carton) turnaţi blatul tortului şi presaţi bine până ia forma de inimă. Preparaţi budinca după instrucţiunile de pe plic şi la sfârşit adăugaţi în ea o lingură de smântână şi 50 grame de unt. Lăsaţi să se răcească puţin ca să se îngroaşe şi turnaţi-o peste tort. Nivelaţi cu ajutorul unui cuţit. Acoperiţi cu folie de plastic lipită direct pe tort ca să nu prindă budinca crustă şi daţi la frigider. După ce se răceşte, decoraţi cu frişcă.

untitled-2

Un Dragobete fericit!

One Reply to “Tort Dragobete”

  1. Subiect: Ne place blog-ul dvs.!

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.