Chec cu portocale şi mac

Ştiu că am zis că nu mai gătesc nimic cât sunt acasă la părinţi, dar nu m-am putut abţine când am găsit reţeta aceasta de chec cu portocale şi mac. Mi-era poftă de ceva dulce şi aveam toate ingredientele în casă aşa că m-am apucat de treabă.

Ingrediente: 500 de grame de făină, 250 de grame de unt, 4 ouă, coaja rasă de la 2 portocale, 100 ml suc de portocale, 100 de grame mac, 1 pliculeţ de praf de copt, 250 de grame de zahăr.

Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, se adaugă coaja rasă şi sucul de portocale şi se omogenizează. Se adaugă ouăle, pe rând, apoi făina amestecată cu praful de copt şi macul. Se pune la copt într-o tavă unsă şi înfăinată pentru o oră la 180 de grade. Verificaţi cu scobitoarea când e gata.

dsc09336

Eu nu mă înnebunesc după reţetele cu mac (cu excepţia sărăţelelor şi a covrigilor), dar aici nici nu simţi gustul, doar dă o tentă crocantă miezului, de altfel moale, al checului. Dacă vă plac checurile, în curând pun şi o reţetă de chec absolut nemaipomenită pe care am “furat-o” de la prietena mea din Braşov (care mi-a promis că îmi trimite şi reţeta de prăjitură capra neagră pe care am mâncat-o la ea de m-am îngrăşat cu cel puţin două kilograme).

Checul prietenei:

dsc09215

Şi “capra”:

dsc09217

Sursa: Culinar.ro

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Pingback: Meniuri de aniversări « Idei pentru mamici si copii

  2. retetele acestea de chec cu diverse fructe sunt foarte gustoase. eu am preparat un chec cu caise [confiate] si imi place la nebunie. : D

    “capra” arata spectaculos, sper ca ai reusit sa faci rost de reteta. : )

  3. Pingback: Principiul eco în alimentaţie « Idei pentru mamici si copii

  4. Pingback: Chec cu mac pentru provocarea secretă « Idei pentru mamici si copii