Unde fugim de acasă

La cât de urât e afară, eu vă propun să fugim într-o carte. Nicăieri nu e mai frumos şi mai cald ca acolo, între paginile unei cărţi bune, alături de o cafea fierbinte cu multă frişcă, aşa cum îmi place mie. Prin urmare, inaugurez azi o rubrică nouă, şi anume Recomandări cărţi (evit să folosesc cuvântul recenzie, pentru că nu am pretenţia să pot scrie ceva atât de coerent), unde vă voi povesti câte ceva despre cărţile mele preferate, din toate domeniile şi pentru toate vârstele. Citesc mult, şi cărţi pentru copii, şi pentru adolescenţi, şi pentru adulţi, şi ficţiune şi non-ficţiune. Mai greu e să găsesc timpul necesar… Nu mai e ca atunci când eram copil şi eram “aia cu cartea în mână.” Acum sunt “aia cu copilul într-o mână şi (poate) cartea în cealaltă”. Singura problemă pe care o întâmpin este achiziţionarea cărţilor. Sunt atât de scumpe 🙁 E drept că sunt ediţii lucioase, cu foi albe şi coperţi colorate, dar sunt mult prea scumpe pentru buzunarul meu de mamă care stă acasă cu copilul. Aşa că m-am bucurat enorm când am câştigat la un concurs organizat de Shauki’s Books o carte fantasy pe care mi-o doream foarte mult – Endymion Spring de Matthew Skelton. Este o carte impresionantă din ce am citit în recenzia lui Shauki şi abia aştept s-o primesc şi s-o citesc.

endymionspring

Până atunci, sigur termin de citit În altă viaţă de Marc Levy (unul dintre autorii mei preferaţi, alături de Nicholas Sparks, Agatha Christie şi Rodica Ojog Braşoveanu) – povestea unei femei şi a unui bărbat care atunci când se cunosc au impresia că s-au mai văzut undeva. Oare unde? În Londra, în urmă cu un secol? Rămâne să descopăr citind cartea.

editura-trei-marc-levy-in-alta-viata

5 Replies to “Unde fugim de acasă”

  1. si eu am castigat, hmm ti-a spus shauki ceva daca ti-a pus cartea la posta, caci eu nu stiu daca mi-a trmis-o pe a mea.

    1. elly, shauki mi-a spus ca abia acum la sfarsitul saptamanii le primeste de la editura si dupa aia le pune la posta. Si el depinde de cei de acolo, sunt sigura ca el personal e prompt in livrarea premiilor.

  2. Elly, ti-am mai spus ca te anunt eu cand pun cartile la posta. Crede-ma, am de pus 6 colete, tre sa adun adrese, tre sa le impachetez, sa completez avize. Dureaza putin.
    Asa ca nu mai incepe cu intrebari peste tot… esti prea insistenta!

  3. acum nu mai conteaza

  4. […] April, 2009 by Laura Frunza Vă povesteam acum câteva săptămâni de o carte pe care am câştigat-o la un concurs, Endymion Spring de […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.