Floricele de porumb

Să ridice mâna sus cine mai face floricele de porumb şi altfel decât la microunde 😀 Mda, cam puţine mâini sus. Eu recunosc, mi-e mai comod sa iau pungi speciale pentru microunde decât să fac vase murdare, să consum ulei şi să mă frig încercând să fac floricele la ceaun. Dar… când le face altcineva…ce bune mai sunt! Mi-a adus bunica ştiuleţi de porumb speciali pentru floricele şi după ce s-au uscat puţin pe calorifer, tata i-a dezghiocat şi a făcut floricele la ceaun, aşa cum se fac de treizeci de ani la mine în casă. Au ieşit delicioase. Mai încercaţi şi voi din când în când!

untitled2

Dacă nu ştiţi cum se fac, vă povestesc eu: se pune la încins într-un ceaun de tuci cam un deget de ulei, şi când e bine încins se pun grăunţele. Se acoperă cu un capac şi se aşteaptă până sar toate – până nu se mai aude niciun pocnet. Turnaţi-le într-un castron şi presăraţi sare. Vă recomand să le savuraţi la un film bun, cum ar fi Nopţi în Rodanthe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. nu e bun uleiul vegetal.ma refer la cel de floarea soarelul. bun e cel de palmier, sau untura de porc.care e sfanta pt asa ceva.o lingurita ajunge

  • da, dar untura de porc adauga un plus inutil de grasime, iar uleiul de palmier o fi bun (stiu ca e indicat pentru prajeli multe), dar hai sa fim seriosi, romanii fac de ani de zile floricele cu ulei de floarea soarelui, n-o sa revolutionam acuma facutul floricelelor la ceaun. Oricum mai toti le facem la microunde acuma 😀

 2. am facut si eu floricele la ceaun….chiar imi era dor de gustu ala de floricica:)….nu se compara cu microundele! ms mult pt pontu cu uleiu…ce e drept uitasem cat ulei se pune si nu intelegeam de ce se ard!

 3. Bai . .. Ce sa zic . . Iei ceaunul, ii dai foc sa se’ncinga, pui porumbul uscat peste trei linguri de ulei si lasi asa acolo pana’i toate numa’ flori albe peste tot prin tot ceaunul . . -telegi . .?!

  Pofta buna . . .

  Ps: filmul ala n’are nicio treaba cu floricelel astea . .

  Noi . .

  • Sunt de acord, mai mult îmi plac cele care se fac la microunde. Cele cumpărate gata făcute nu-mi plac, mi se par uscate.