Măr ras cu suc de portocale pentru diversificarea bebeluşilor

De când am început diversificarea nu mi-a plăcut deloc cum arată mărul ras pentru masa de dimineaţă a Elizei. Datul prin răzătoare nu conferă o consistenţă uşor acceptată de bebeluşi pentru că rămân bucăţele mici pe care ei le înghit mai mult forţat. Aşa că am eliminat o perioadă mărul ras şi i-am dat piure de măr ras cu suc de portocale, care avea consistenţa potrivită şi o culoare mai atrăgătoare (cred că ştiţi cum arată mărul oxidat).

Piureul îl obţin fierbând foarte puţin cuburile de mere sau pere cu sucul de la o portocală stoarsă şi apoi pasând fructele cu o cantitate mică de lichid. Dacă nu am portocale în casă, adaug suc de mandarine sau de lămâie. Se pot face diverse combinaţii de fructe, în funcţie de sezon, eu am mai combinat cu piersici, nectarine, caise, prune şi banane.

diversificare-bebe_mar-ras-cu-citrice

Dar cum fructul crud este cel mai bun pentru copii, am revenit la el, încercând să îi schimb totuşi textura. Aşa am ajuns să “inventez” acest piure din măr ras cu suc de portocale, varianta crudă. Am dat mărul prin răzătoare, am adăugat suc de portocale + mandarine cu pulpă şi l-am mai pasat o dată şi cu blenderul. Rezultatul a fost o cremă de măr cu citrice pe care Eliza a mâncat-o cu plăcere şi care i-a adus şi aportul de vitamine, minerale şi fibre de care ea are nevoie.

Nu recomand congelarea acestui amestec crud, nu cred că e foarte dificil să faceţi pe loc gustarea bebeluşului. Pentru congelare, încercaţi piureurile din fructe fierte (clasic sau la aburi), găsiţi o reţetă aici. Suplimentar puteţi adăuga în acest amestec seminţe de chia – puneţi jumătate de linguriţă la o porţie şi lăsaţi-le să se “umfle”. Vor arăta ca seminţele de la kiwi dar nu vor crănţăni la fel, sunt mai gelatinoase.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.