Reţete pentru diversificarea bebeluşilor – recomandate pentru 7+ luni

Notă: Articolul acesta a fost publicat în 2009, când teoria diversificării bebeluşilor era alta. Consultaţi reţetele de mai jos doar cu titlu informativ şi întrebaţi mereu pediatrul înainte de a introduce un aliment nou în dieta bebeluşului. La momentul acesta (2017) recomand aceste reţete pentru bebeluşi de 7 luni şi peste.

Am găsit ieri prin casă o revistă de alimentaţie copii pe care o ţineam eu de mult ca s-o consult dar nu am reuşit niciodată. Aşa că ieri după ce s-a culcat Eliza am luat-o la studiat şi am selectat câteva reţete pe care intenţionez să i le fac în curând. Vi le împărtăşesc şi vouă în caz că vreţi să mai diversificaţi puţin diversificarea 😀

PENTRU ŞAPTE+ LUNI

Spumă de măr : un măr, 30 cl lapte pentru bebeluşi (lapte matern muls sau formulă), 30 g făină de orez.

Mărul se curăţă, se taie felii fine şi se pune împreună cu laptele şi făina de orez la fiert. Se lasă să dea în clocot, apoi se lasă la fiert la foc mic 10-12 minute, amestecând din când în când până ce făina de orez se înmoaie bine. Se bagă la blender. Se poate păstra la rece timp de 24 de ore.

Piure de pară sau măr cu banană: 100 g pere (mere), 100 g banane

Fructele se fierb la aburi timp de 10 minute. Sucul se aruncă. Se bagă la blender cu o măsură de cereale.

Pară cu tei: 2 pere bine coapte, flori de tei

diversificare-bebe_pere-cu-tei

Se prepară o infuzie de ceai de tei în 200 ml de apă, se strecoară. Perele se curăţă, se scoate miezul şi se taie în felii subţiri. Feliile se dispun într-un bol, deasupra se toarnă infuzia de tei şi se lasă două ore la frigider la macerat. Perele se pun într-o crăticioară cu doar două linguri de lichid. Se lasă să dea în clocot, apoi se fierb încă 10 minute la foc mic. Se bagă la blender.

Piure crocant: jumătate de banană, jumătate de măr, biscuiţi pentru bebeluşi

Fructele se taie în bucăţi şi se scufundă cinci minute în apă care clocoteşte. Se bagă la blender, apoi se pun într-un vas care merge la cuptor, se adaugă biscuiţii zdrobiţi şi se amestecă. Se acoperă vasul şi se dă câteva minute la cuptor.

Suc exotic: jumătate de banană, 150 ml suc de portocală, o frunză de mentă bine spălată

Se pasează toate cu blenderul şi se serveşte cu linguriţa.

Mix caisă-piersică: 1 caisă, 1 piersică, 180 ml lapte pentru bebeluşi, 1 vârf de cuţit de praf de scorţişoară

Se încălzeşte laptele, se adaugă scorţişoara şi se lasă încă 10 minute pe foc, amestecând. Se lasă la răcit. Fructele curăţate de pieliţă şi sâmburi se pasează cu blenderul şi se amestecă cu laptele rece.

Urmează într-o postare viitoare reţete pentru 7-9 luni.

Reţetele sunt din revista Alimentaţia copilului 2007-2008 editată de revista Mami. Partea a doua, cu reţete pentru bebeluşii de 8-9 luni, poate fi consultată aici.

4 Replies to “Reţete pentru diversificarea bebeluşilor – recomandate pentru 7+ luni”

  1. […] May, 2009 by frunzalaura Din aceeaşi revistă de care vă povesteam ieri, am compilat o listă cu ordinea recomandată în care ar trebui introduse alimentele noi în dieta […]

  2. […] May, 2009 by frunzalaura Continui seria de reţete pentru bebeluşi cu câteva pentru şapte-nouă […]

  3. twisted3mind says: Reply

    Laura, Eliza ta nu e mai mare putin? ;))

    1. frunzalaura says: Reply

      Ba da, are 7 luni, dar inca ii mai dau si retetele de 6 luni. Eu nu ma grabesc foarte tare cu diversificarea plus ca ea e innebunita dupa piureul de mar cu banana “aburite” (adica fierte f putin la aburi) si pasat cu suc de portocale. Doar n-o sa i-l scot, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.