Dragoste la prima vedere

Aseară am terminat de citit At first Sight de Nicholas Sparks (tradusă Dragoste la prima vedere, eu o aveam în engleză). M-a impresionat, ca toate cărţile scrise de Sparks, dar l-am urât instantaneu pe autor. De ce a trebuit el să strice tot? În Miracolul, prima parte a poveştii, Jeremy Marsh este un jurnalist care se duce într-un orăşel îndepărtat pentru a distruge un mit cu privire la nişte lumini magice care apăreau noaptea în cimitir. Acolo o cunoaşte pe Lexie, bibliotecara oraşului, şi se îndrăgosteşte de ea. Miracolul, faptul că Lexie rămâne însărcinată deşi lui Jeremy i se spusese că nu poate avea copii, îi uneşte şi mai tare şi cartea se termină cu un final fericit, aşa cum ne-am fi dorit. Bineînţeles că autorul nu s-a lăsat şi a trebuit să continue singura carte cu final fericit cu încă o carte cu final nefericit dar plin de speranţă, aşa cum, de altfel, se termină toate cărţile lui. Parcă nu dragostea, ci speranţa este mereu tema principală a cărţilor lui. Am plâns, desigur, la final, aşa cum am plâns şi la Nopţi în Rodanthe (şi eram în tren) şi la Dragă John şi la O plimbare de neuitat şi la Nunta şi la Jurnalul unei iubiri. Nu poţi să nu plângi la Sparks şi nu poţi să nu iubeşti romanele lui. Sunt scrise frumos şi trist şi le devorezi ca pe o prăjitură cu ciocolată care îţi dă după aia o durere de burtă. Ai savurat fiecare înghiţitură şi în ciuda durerii de burtă, mai mănânci şi altă dată. Aşa şi eu, abia aştept să mai citesc încă un roman de Sparks (apropo, se apropie ziua mea 😀 ), poate Accidentul sau ce altceva a mai apărut la noi. Vă recomand din tot sufletul orice carte de Sparks, aşa cum recomand şi orice carte de Marc Levy, pentru toate sufletele sensibile care vor să evadeze într-o lume plină de romantism, realism şi ficţiune, poate fantasy pe alocuri.

159099l

9 Comment

 1. Oana says: Reply

  Interesant, nu am auzit de autor, dar sigur o sa-l caut si eu.

 2. Adrian says: Reply

  Buna Laura,din nou.Te-am mai întrebat o data de “Draga John” de Nicholas Sparks și de atunci tot dau pe telefoane în speranța ca voi primi o data exacta de lansare.(Apropo,m-am uitat la “Nopţi în Rodanthe” la indemnul tău (mi-a plăcut,dar nu asa de mult ca “A walk to remember”).
  Te rog spuneți-mi(tu sau Mihaela) dacă ați aflat vreo data de lansare;dacă o mai amână mult mi-o cumpăr în engleza apoi când va apărea mi-o voi cumpăra și în romana,cum am făcut cu seria twilight (îmi place sa le am și în engleza și în romana deși de multe ori le citesc în engleza)

  1. frunzalaura says: Reply

   Buna, o sa intreb la editura si daca aflu ceva concret iti scriu.

 3. monica says: Reply

  salut! stie cine sa imi spuna cum ii spune la miracolul in engleza? multumesc!

  1. Laura Frunza says: Reply

   Monica, se numeste True Believer in original.

 4. Iusty :) says: Reply

  Buna :D! Cine stie sa-mi spuna si mie daca “At first sight” este si film? Am gasit o varianta din 1999, dar nu corespunde cu cea din carte.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Iusty, din cate stiu eu, nu s-a facut film dupa aceasta carte. Dar e superba, merita s-o citesti si iti poti imagina singura peisajele si actorii 🙂

 5. mada says: Reply

  cum se numesc personajele

  1. Laura Frunza says: Reply

   Scrie in articol, daca te-ai fi obosit sa-l citesti, ai fi aflat.

Leave a Reply