Iritaţiile pielii la copii

Fiind vară şi foarte cald, bebeluşii transpiră foarte mult, lucru care duce la diverse iritaţii de piele. Dacă sunt mai măricei şi ies la plimbare, se mai pot irita de la nisip, de la iarba uscată sau pot nimeri într-o tufă de urzici. Tot bubiţe provoacă şi toxiinfecţiile alimentare, ca să nu mai vorbesc de bolile copilăriei.

În afară de tratamentele recomandate de medic, este indicat să le faceţi baie cu tărâţe de grâu, care este recunoscută pentru proprietăţile ei calmante şi vindecătoare în ceea ce priveşte bolile de piele. Eu o spăl pe Eliza cu tărâţe de când era foarte mică, pentru că de atunci a făcut diverse iritaţii, inclusiv la funduleţ.

Tărâţea se găseşte în magazinele naturiste şi este foarte ieftină. Am dat pe un kilogram 2,6 lei şi îmi ajunge destul de mult. Recent am cusut un săculeţ din tifon special pentru tărâţe ca să nu mă mai chinui cu improvizaţii. Săculeţul se pune în apa fierbinte de baie (pe care o mai lăsaţi să se răcească înainte să băgaţi copilul) sau direct sub jetul de apă, legându-l de robinet.

Tifonul se găseşte de cumpărat în magazinele de stofe sau chiar în piaţă şi e uşor să îl transformaţi într-un săculeţ. Aveţi grijă să îndoiţi bine marginile şi să coaseţi rezistent ca să nu se desfacă şi să reziste la mai multe spălări. De asemenea, aveţi grijă să fie dublu ca să nu curgă tărâţea prin el.

DSC04438

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.