Salată caldă de vară cu piersici şi prosciutto

Azi am încercat o reţetă mai fancy şi, spre surprinderea mea, le-a plăcut tuturor. Am găsit reţeta pe un blog pe care îl citesc mereu de când l-am găsit şi care e primul blog citit de mine vreodată şi ieri am căutat în hipermarket ingredientele şi azi am servit-o la cină.

DSC04736

Ingrediente:

o pungă de rucola

1 piept de pui tăiat feliuţe subţiri

3 piersici, decojite şi tăiate fiecare în opt felii

câteva felii de prosciutto

porumb (eu am folosit proaspăt şi l-am fiert în prealabil)

3 linguri mari de unt, 2 linguriţe de cimbru proaspăt

1 foaie de dafin, sare, piper negru, 1 lingură oţet balsamic

Împărţiţi rucola şi prosciutto pe farfurii. Puneţi untul într-o tigaie şi încălziţi-l până se duce spuma şi capătă o culoare maronie. Adăugaţi foaia de dafin, cimbrul, piersicile, oţetul şi sare şi piper după gust. Căliţi timp de un minut, amestecând ca să se călească pe toate părţile. Scoateţi piersicile şi împărţiţi-le pe farfurii. Puneţi puiul în tigaie şi sotaţi timp de trei minute, amestecând, apoi adăugaţi boabele de porumb şi mai sotaţi încă un minut. Turnaţi peste salată cu tot cu sosul format şi serviţi.

Salata a fost apreciată dar în unanimitate am decis că data viitoare când o s-o mai fac o să renunţ la piersici. Nu-mi place să amestec fructele cu legumele sau carnea şi, deşi am încercat, nu mi-a plăcut. În rest, absolut delicioasă, am mâncat-o fără să muşc furculiţa (aşa cum fac eu la mâncarea care nu îmi prea place 😀 )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.