Saramură de crap a la Horia

Week-endul trecut am fost la Piatra Neamţ şi am avut plăcerea de a sta acasă la fratele naşei mele şi la soţia lui, doi oameni foarte gospodari cu o casă superbă şi o grădină aşişderea, de la care am învăţat mai multe reţete pe care am plăcerea să vi le prezint în următoarele zile. O să încep cu saramura de crap a la Horia şi sunt sigură că o să muriţi de poftă pentru că nu toţi o să aveţi condiţiile s-o preparaţi ca la carte.

Ingrediente: 1 crap mare românesc, roşii, dovlecei, ardei gras, ceapă roşie, ceapă albă, 2 mere verzi, 2 castraveţi, usturoi, vin alb, ulei.

Legumele proaspăt culese din grădină se spală şi dovlecelul se taie felii, ardeiul gras în jumătate iar restul se lasă întregi.

DSC05475

Peştele se spală şi se taie în bucăţi generoase.

DSC05472

Peştele şi legumele (cu excepţia usturoiului) se pun pe grătar, întorcându-se la jumătatea timpului de preparare ca să se facă pe ambele părţi. Timpul de preparare depinde de dimensiunea peştelui şi a legumelor, dar nu trebuie lăsate să pătrundă extrem de tare sau să se usuce.

DSC05484

Peştele şi legumele se pun într-o tavă care merge la cuptor, se toarnă ulei şi vin alb peste ele, se adaugă căţeii de usturoi tăiaţi în jumătate, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor cam 45 de minute.

DSC05497

Poză cu produsul finit nu am, că ne-am repezit toţi la el, aşa mirosea de îmbătător şi era de delicios!!!!

Data viitoare vă povestesc despre o prăjitură senzaţională pe care am mâncat-o acolo, a cărei reţetă gazda a avut amabilitatea să mi-o dea şi pe care o încerc şi eu week-endul acesta.

One Reply to “Saramură de crap a la Horia”

  1. Buna, Laura!

    Iarta-ma ca nu am mai tinut legatura 🙁 . Am fost plecat toata vara :). Vad ca si tu ai fost la Piatra Neamt ^^. Am trecut si eu pe acolo, dar nu am stat foarte mult.

    Apropo, am citit Eclipsa, si mi s`a parut destul de buna. Dar tot mai mult mi-a placut Luna Noua. Si acum citesc Harry Potter 6, ca tot a aparut filmul [ care a fost o prostie!!], apoi vreau sa termin seria Amurg si sa ma apuc de carti mai zdravene :)). Apropo, cartea pe care am primit`o de la tine a fost foarte haioasa. Avea intre anumite pagini, bucatele mici de hartie goale, de cand a fost tiparita presupun, si am observat ca lasam cate 10 bucatele minuscule de hartie in fiecare loc unde ma asezam sa citesc :)) . Imi lasam amprenta mea de twilighter :)) .

    Apropo, ca tot am ramas cu promisiunea sa iti trimit Bella’s Lullaby cantat de mine : http://www.youtube.com/watch?v=LX0ZxL6EOfA

    Am postat`o azi pe youtube, si tot azi m`am inregistrat. Fac o pauza cu pianul, pt ca profesorul meu e in concediu, dar eu am mai lucrat ceva.
    Sper sa iti placa! ^^

    O vacanta placuta in continuare!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.