Comisioane bănci – atenţie la BCR

Sunt foarte revoltată de comisioanele care au început să apară la bănci ca ciupercile după ploaie. Între 2 şi 5 lei la depunere, nu ştiu cât la sută la retragere, în funcţie de bancă, şi, mai nou, comisioane pentru tranzacţiile online, care mi se par jaf la drumul mare. Şi mă refer aici în mod special la BCR la care am un card pe care primesc alocaţia şi la care am şi Internet Banking. Mi se pare strigător la cer felul în care îşi fac reclamă la internet banking de zici că ţi-a pus Dumnezeu mâna în cap şi după aia plăteşti cinci facturi online şi te trezeşti că e 0,75 lei tranzacţia, plus nu ştiu ce 0,55 lei comision BNR (???) şi uite aşa rămâi fără 5-10 lei lejer.  Păi mai bine scot banii, plătesc 0,80 lei comision de retragere şi mă duc şi stau la cozi. Aşa nu se înfruptă nimeni după bunul plac din banii mei, chiar dacă pierd timpul.

Eu înţeleg că e criză dar o asemenea bătaie de joc eu nu am mai întâlnit. Sunt bănci comericale în România de 20 de ani, dar niciodată nu au jecmănit oamenii în halul ăsta prin comisioane. Bănuiesc că mai toate băncile sunt la fel, dar eu vă sfătuiesc să vă feriţi cât puteţi de BCR pentru că sunt nesimţiti rău, şi la fel şi RBS România unde comisionul de depunere e de 5 lei!!!!!

3 Comment

 1. Andreea says: Reply

  Da Laura, dar macar la RBS nu exista comision daca depui banii la Posta Romana. Problema ar fi ca daca depui banii la Posta Romana, banii ajung la RBS cam in 2-3 zile.

 2. Nu strica sa consulti lista cu tarife de aici:
  https://www.bcr.ro/sPortal/bcr_ro_0785_ACTIVE/Downloads/PF/Tarif.pdf

  La plata facturilor de la ATM-urile BCR vad comision 0, s-ar putea sa fie o solutie mai buna decat cea cu statul la cozi.

  Altfel, tarifele pentru operatiunile prin internet sunt cu 75% mai mici decat cele efectuate la ghiseele BCR. Partea cu timpul ramane la libera apreciere a fiecaruia.

 3. frunzalaura says: Reply

  Ca sa platesti facturi de la ATM stiu ca trebuie sa mai ai un contract incheiat si nu-mi amintesc sa fi semnat asa ceva si nici nu vreau sa mai semnez nimic in plus cu ei. Si in plus la ATM o fi gratis, dar prin internet banking nu. La ATM e si mereu aglomerat si nu imi place sa tropaie lumea in spatele meu cat imi platesc eu facturile. Si prefer sa platesc facturile la posta (nu la ghiseul bancii) unde nu e niciun comision!

Leave a Reply