Diversificarea bebeluşului – tocăniţă de ardei

Azi am încercat o reţetă nouă pentru Eliza, mai de vară: tocăniţă de ardei. Am copt pe tablă trei ardei (doi capia roşii şi unul verde) şi o ceapă curăţată de coajă (cât să se înmoaie şi să capete puţin gust de copt, ca să evit prăjirea din reţeta originală pentru adulţi). După copt, am curăţat ardeii de pieliţele înnegrite, de seminţe şi cotoare.

I-am tăiat bucăţele şi i-am pus într-un ceaunel împreună cu ceapa tăiată şi ea, şi o roşie curăţată de pieliţă şi tăiată cubuleţe. Alegeţi o roşie coaptă bine şi mai zemoasă. Am adăugat o cană de apă şi 1 linguriţă de ulei de măsline şi am pus la fiert. Aproape de sfârşitul fierberii am pus şi o bucăţică de carne de pui fiartă şi scursă în prealabil.

Am pasat totul cu blenderul şi i-am servit cu pătrunjel verde tocat şi câteva firmituri de pâine de casă din făină integrală. A devorat-o în stilul ei caracteristic 🙂 şi tocmai mă gândeam că exact în acelaşi stil, pot adăuga şi puţină vânătă coaptă sau ciuperci opărite şi iese un fel de zacuscă pentru bebeluşi.

DSC03312

Rezumat ingrediente: 2 ardei capia şi 1 ardei verde, 1 roşie mare şi zemoasă, 1 ceapă mică, 1 linguriţă ulei de măsline, o bucăţică de piept de pui, pătrunjel verde, 1 cană cu apă. Ies cam două porţii. Recomand reţeta pentru bebeluşii peste 9 luni.

Un alt fel de mâncare care îi place Elizei este peştele cu garnitură de piure de cartof dulce sau broccoli. Cumpăr peşte proaspăt şi îl gătesc la aburi, fie asezonat cu puţin cimbru, fie cu o felie de roşie şi puţin ardei gras (ca la plachia de peşte pentru adulţi). Mai nou i-am introdus păstrăvul şi dorada. Piureul de cartof dulce îl fac din cartof dulce fiert şi pasat la care adaug puţin unt sau ulei de măsline. Piureul de broccoli îl fac din broccoli proaspăt fiert la aburi la care adaug puţin ulei de măsline.

DSC04433

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.