Brioşe din albuşuri cu aromă de portocale

Aveam nişte albuşuri în congelator şi nu ştiam ce să fac cu ele (da, albuşurile se pot congela, dar pot fi folosite numai la reţete la care nu e nevoie să se umfle, aşa cum am descoperit aseară când mixam de zor la ele) şi am căutat reţeta lui Teo de chec din albuşuri pe care o citisem mai demult. Eu am mai adaptat-o în funcţie de ce aveam prin casă şi aşa mi-au ieşit aceste brioşe cu aromă de portocale.

Ingrediente: cantităţi egale de albuşuri, zahăr şi făină (de ex, eu am avut albuşuri până la liniuta de 350 ml din cana gradată, astfel că am pus 350 grame de zahăr şi 350 grame făină), esenţă de portocale, 1 linguriţă de coajă rasă de portocale, 50 ml ulei, 1 plic praf de copt.

Se bat albuşurile cu zahărul bine (în reţetă scria spumă tare dar ale mele fiind decongelate nu s-au făcut tari, aşa că le-am lăsat doar spumă), se adaugă făina, praful de copt,  esenţa (după gust, cam o linguriţă), coaja de portocală şi uleiul şi se amestecă bine. Se pun în hârtiuţe de brioşe şi se coc la foc mic 30-40 de minute. Se poate face şi chec într-o tavă specială, dar eu m-am gândit că dacă nu-mi iese nimic, mai bine arunc cu totul şi nu mai am tăvi de spălat. Dar din fericire au ieşit foarte bine şi miros minunat a portocale. Le-am luat la serviciu să le mănânc la gustare cu iaurt.

DSC05965

Save

2 Comment

  1. si consistenta cum era? light & fluffy?

    1. frunzalaura says: Reply

      Da, foarte light and fluffy, numai bune de uns cu dulceata (din belsug) 🙂

Leave a Reply