Diversificarea bebeluşului – Ficăţei de pasăre cu sos

Ficatul de pasăre este unul dintre alimentele foarte recomandate de medici pentru bebeluşi, deoarece conţine fier, vitamine (A, B, C, D) şi are un conţinut scăzut de grăsimi. Vitamina D este foarte importantă pentru bebeluşi pentru că ajută la fixarea calciului în oase. Astăzi vă arăt o reţetă de ficăţei de pasăre cu sos, care i-a plăcut foarte mult Elizei.

DSC06479

Pentru reţeta de ficăţei de pasăre cu sos aveţi nevoie de: 0,5 kg ficăţei de pasăre, 1 kg roşii, 1 ceapă mică, 1 căţel de usturoi.

Puneţi roşiile în apă fierbinte câteva secunde ca să le decojiţi mai uşor, apoi curăţaţi-le şi pasaţi-le cu blenderul ca să obţineţi un sos. Tăiaţi ceapa mărunt şi usturoiul felioare şi adăugaţi-le în sos împreună cu o cană de apă. Puneţi la foc şi lăsaţi să fiarbă vreo 15 minute.

Spălaţi ficatul şi daţi-i un clocot ca să scoateţi spuma din el. Clătiţi-l şi adăugaţi-l în sosul care fierbe. Lăsaţi la foc până scade un pic sosul, apoi daţi deoparte şi pasaţi cu blenderul sau cu furculiţa, în funcţie de vârsta bebeluşului.

Eu recomand această reţetă de la vârsta de 9 luni (eu atunci am introdus roşia în alimentaţia Elizei). Îi puteţi servi ficăţeii din castronel sau pe o felie de pâine proaspătă, dacă bebeluşul e mai mare.

Consultaţi pediatrul înainte de a introduce ficăţeii în alimentaţia bebeluşului! Încercaţi să cumpăraţi ficăţei din surse sigure, de preferat de la păsări crescute organic sau rugaţi rudele de la ţară să vă pună separat ficăţeii păsărilor pe care le sacrifică. Dacă îi cumpăraţi din magazin, e de preferat să-i lăsaţi în lapte cel puţin o oră înainte de a-i găti. Laptele scoate sângele din ficăţei dar îi şi frăgezeşte.

One Reply to “Diversificarea bebeluşului – Ficăţei de pasăre cu sos”

  1. Foarte tare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.