Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă din ţară?

Dacă aveţi o fetiţă cuminte şi care a luat o bulinuţă roz la grădiniţă pentru bună purtare, puteţi s-o răsplătiţi cu această oglinjoară de prinţesă pe care s-o faceţi împreună. Ideea e preluată din cartea Trucuri pentru activităţi de vacanţă (editura RAO) despre care v-am vorbit aici. Recomand activitatea pentru 4-6 ani când copiii stăpânesc destul de bine foarfecele şi lipiciul 🙂

Pentru oglinjoară aveţi nevoie de: un şablon de oglindă (eu nu am găsit nimic pe google, aşa că am decupat conturul după o poză până la urmă), două coli de carton mai gros (eu am folosit două coperţi cartonate de caiet studenţesc), 2 coli de hârtie roz (eu am folosit tot un fel de carton, dar mai subţire), o bucată de folie de aluminiu, lipici, elemente de decor.

Transferaţi şablonul pe carton şi pe coala roz şi decupaţi partea din spate (fără fereastră) şi partea din faţă (cu fereastră). Vedeţi mai jos cum arată şi alături şablonul după care le-am decupat.

DSC07020

Lipiţi cartonul roz pe fiecare din părţi şi lăsaţi să se usuce. Tăiaţi o bucată rotundă de folie de aluminiu, având grijă să n-o şifonaţi prea tare.

DSC07022

Lipiţi folia de aluminiu cu partea lucioasă în sus pe dosul părţii cu fereastră cu o bucăţică de bandă adezivă, apoi ungeţi bine cu lipici (sau adeziv tip prenadez) şi îmbinaţi cele două părţi. Acum nu vă mai rămâne decât s-o decoraţi cu sclipici, cu paiete, cu floricele decupate din reviste, cu autocolante haioase şi cu ce mai vreţi voi, sau puteţi să vă puneţi prinţesa s-o deseneze cum vrea ea, dacă e mai talentată la făcut floricele şi steluţe.

DSC07090

Pe marginea noii oglinjoare puteţi să discutaţi discret despre ce înseamnă de fapt să fii prinţesă (să fii bună cu ceilalţi, să îi ajuţi, să fii un model de purtare) sau despre vanitate (maştera rea din Albă ca Zăpada a avut un final nefericit pentru că era prea mândră şi încrezută), despre cum frumuseţea unei femei sau a unei fetiţe constă în simplitate şi aşa mai departe, dar foarte discret, ca să nu asocieze activitatea amuzantă cu o teorie sau o predică.

Cartea Trucuri pentru activităţi de vacanţă conţine multe asemenea idei grozave atât pentru fetiţe cât şi pentru băieţi, activităţi de iarnă sau de primăvară, mai uşoare sau mai complicate. Dacă aveţi un băieţel pasionat de piraţi, puteţi să faceţi împreună un cufăr cu comori, un ochean de piraţi şi o sabie din carton. Pentru fetiţele pasionate de sirene, puteţi face o poşetă de sirenă în formă de scoică sau un colier de sirenă.

Căutând pe net şabloane de oglinjoare am găsit o idee drăguţă ca activitate de petrecere pentru copii: să decoreze fiecare invitat oglinjoara lui şi să şi-o ia acasă. Bineînţeles că pe net erau de vânzare astfel de oglinjoare din lemn cu oglindă de sticlă nu de folie de aluminiu 😀 dar ca înlocuitor merg şi astea dacă aveţi răbdare să faceţi atâtea. Pentru decorat puteţi cumpăra lipici cu sclipici, cutiuţe cu paiete de la mercerie sau autocolante micuţe de la chioşcurile cu produse de manichiură (sunt autocolante pentru manichiură şi autocolante tip cerceluşi pentru fetiţe cu tot felul de modele).

O sa observaţi din poze că nu mi-a ieşit chiar perfectă, am cam şifonat folia de aluminiu (nu sunt aşa de talentată ca Daiana), dar cel mai important lucru nu e să vă iasă perfectă, ci să petreceţi timp cu fetiţa voastră şi să vă amuzaţi împreună.

4 Comment

  1. Stefan says: Reply

    Un articol cu nota pedagogica 🙂 E bine de tinut minte carticica cu sfaturi utile. Multumim de pont 😉

  2. […] minte când am făcut oglinjoara de prinţesă şi v-am spus că nu sunt atât de talentată ca ea? Ştiam eu ce […]

  3. foarte, foarte draguta ideea. : D
    si da, o propunere foarte buna pentru o petrecere. cu cat se pun pe masa mai multe accesorii, cu atat va fi mai stimulata creativitatea copiilor.

    mie imi plac foarte mult petrecerile pentru copii, in care acestia sunt pusi sa “lucreze”. chiar daca cei mari vor fi surprinsi, copiilor le plac si activitatile, nu numai sa se zbenguie aiurea si sa manance tort.

  4. […] răbdare, puteţi realiza pentru aceste bijuterii şi o cutiuţă în care să le păstreze sau o oglinjoară în care să se admire. Share this:FacebookLike this:LikeBe the first to like this […]

Leave a Reply