Acadele de pui cu lămâie

Ieri îmi făceam ordine prin folderul cu “reţete neîncercate” şi am găsit reţeta de lemon pepper chicken tenders (mai pe româneşte pui pe băţ cu lămâie şi piper) a lui Rachel Ray şi am zis s-o încerc. A ieşit ceva absolut extraordinar pe care le-am mâncat pe nerăsuflate şi pe care o să le mai fac. Cine mă cunoaşte ştie că nu mă entuziasmez aşa uşor cu privire la o reţetă, dar credeţi-mă pe cuvânt, acadelele astea de pui vă vor da pe spate.

Aveţi nevoie de 1 piept de pui tăiat în bucăţi cam de un deget şi nu prea groase, 1 lămâie, 3 linguri de ulei de măsline, sare mare, piper măcinat mare (eu nu am avut şi am pus piper măcinat fin dar ies mult mai grozave cu piperul măcinat mare) şi beţe de frigărui.

DSC07202

Se face o marinată din coaja rasă şi zeama de la lămâie şi uleiul de măsline.

DSC07204

Bucăţile de pui se înfig în partea superioară a frigăruilor.

DSC07206

Se dă deoparte un sfert din marinată. Acadelele se dau prin marinata rămasă, apoi se asezonează cu sarea şi piperul.

DSC07209

Se dau la grătarul încins, 3 minute pe o parte şi 3 pe cealaltă la grătarul cu cărbuni, 6-7 minute pe o parte şi 6-7 pe cealaltă la grill-ul de la aragaz. Acadelele nu trebuie să se usuce, ci să se albească şi să capete o nuanţă vagă aurie.

DSC07213

Acadelele scoase din cuptor se ung cu marinata păstrată.

DSC07214

Se servesc ca fel principal cu o garnitură delicioasă sau ca aperitiv la o petrecere. Gustul uşor acrişor vă deschide garantat apetitul pentru un festin. Poftă bună!

DSC07217

Sfaturi suplimentare:

  • Înmuiaţi beţele de frigărui în apă înainte să le folosiţi, ca să nu se ardă.
  • Nu vă zgârciţi la sare, chiar dacă e mare şi vi se pare că puneţi multă.
  • Când răzuiţi coaja de lămâie, aveţi grijă să nu luaţi şi partea albă, care este amară.

10 Replies to “Acadele de pui cu lămâie”

  1. Nu sint sigura ca am inteles bine, dar daca *toata* marinata a luat la inceput contact cu carnea cruda de pui nu o mai poti folosi ca sos asa direct cum e. Carnea cruda de pui poate avea paraziti (de ex. salmonella), asa ca tot ce ia contact cu ea trebuie sterilizat (d. ex. fiert).

    Acum m-am uitat la reteta originala, si acolo zice “reserve 1/4 of the marinade”, e un detaliu important.

    1. Dreamer, ai dreptate, mie nici prin cap nu mi-a trecut asta, o sa modific reteta si o sa adaug detaliul acesta. Multumesc.

      1. Cu placere – hehe, da, eu fiind mare amatoare de carne cruda (carpaccio, roastbeef, sushi…) m-am informat foarte in detaliu despre ce e voie crud si ce nu-nu-nu.

        1. Dreamer, mananci si biftec tartar? 😀

          1. It’s on my list 🙂 Dar am auzit ca nu se pricepe oricine sa faca, asa ca nu m-am incumetat. Cind voi fi bogata si celebra… sau numai bogata, ma rog, o sa merg la un restaurant de lux si asta comand!

  2. Ce fel de grill de aragaz e? De ala rotund cu apa?

    1. Nu, e grill-ul din cuptor, eu am aragaz cu grill incorporat.

  3. Imaginile arata superb. Te apuca foamea doar privind pozele. Trebuie incercata reteta. Ma bucur ca ai postat si sfaturi suplimentare, pentru incepatori. Imi pare o idee excelenta

    1. Si e si foarte usor de facut, asa ca treci la cratita 😉

  4. Buna Laura,

    O sa fac si eu reteta, garantat! Revin cu un mesaj dupa, sa-ti spun cum a iesit. Deja mor de pofta, dar momentan n-am carnita de pui in casa 🙁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.