Ciabatta cu legume la cuptor

Mâncăm cu ochii aşa că e important ca mâncarea să arate superb! Ceva de genul ăsta zice bucătarul de la care am preluat reţeta asta şi vă spun că o să îi facă să pape şi pe cei mai mofturoşi copii, atât e de colorată şi de veselă.

DSC07514

Am găsit site-ul acesta dând aiurea click pe o reclamă apărută în browserul de yahoo şi nu mi-a părut rău că am făcut-o. Am vizionat toate cele trei filmuleţe şi mâine fac altă reţetă din cele trei, dar nu vă spun care. În loc de brânza Philadelphia am folosit (şi voi folosi şi mâine) o altă marcă, dar a ieşit la fel de delicios.

Ingrediente: ardei graşi (roşu, galben, portocaliu), dovlecel (din acela cu coaja verde închis trebuie, eu am folosit dovlecel obişnuit dar mai micuţ), ceapă roşie, brânză tartinabilă simplă, două pâinici ciabatta, puţin ulei de măsline, sare, piper.

DSC07497

Legumele se taie feliuţe subţiri şi se pun într-o tavă care merge la cuptor. Se asezonează cu sare, piper şi se toarnă puţin ulei (eu am pus şi puţină apă, ca să nu se prăjească totuşi) apoi se dă la cuptorul la 200 de grade timp de 20 – 30 de minute sau până legumele se colorează pe la margini.

DSC07499

În acest timp se pregăteşte ciabatta. Se taie transversal şi apoi în două şi se prăjeşte într-o tigaie de teflon (sau pe o tigaie tip grătar, dacă aveţi).

DSC07501

DSC07502

Feliile de ciabatta se ung cu crema de brânză.

DSC07507

Când legumele sunt gata se pun pe feliile de pâine unse cu brânză şi se servesc imediat.

DSC07508

Deasupra se presară puţin busuioc verde dacă aveţi, dacă nu, merge şi busuioc uscat, eu din acesta am pus. I-am dat şi Elizei puţin şi a mâncat cu poftă ca întotdeauna. Pediatrul ne-a spus să începem să îi dăm mâncărică de oameni mari având în vedere că are peste un an, aşa că îi dau şi ei din unele feluri pe care le gătesc pentru noi, mai ales că ea mestecă destul de bine şi nu îi mai pasez decât grosier, cu furculiţa.

La cină am gătit ciorbă acră de fasole şi am mâncat cu salată de ceapă roşie, aşa că acum mă cam doare burta 😀 Dar a fost atât de bun, că merită!

Save

1 Comment

  1. […] Asta e a doua reţetă de pe site-ul Philadelphia pe care am încercat-o, în afară de ciabatta cu legume la […]

Leave a Reply