Tartină-fluturaş cu cremă de brânză şi mandarine

Am făcut această reţetă mai demult pentru un concurs. E un desert uşor şi rapid, dar poate fi şi un mic dejun hrănitor. Aveţi nevoie de felii de franzelă, cremă de brânză (gen Philadelphia), zahăr şi zahăr vanilat, felii de mandarine, cacao sau grisine pentru antenuţe. Frecaţi crema de brânză cu zahărul şi zahărul vanilat (cât de dulce sau ne-dulce vreţi), întindeţi pe feliile de pâine, aşezaţi-le ca să formeze două aripioare, decoraţi mijlocul cu o dungă de cremă trasată cu poşul şi aşezaţi felii de mandarine curăţate de pieliţă. Antenuţele se fac cu cacao şi o formă decupată din hârtie, sau mai simplu cu grisine, rulouri din acelea subţiri umplute cu cremă de ciocolată sau bastonaşe de fructe  😉

Fluturas

Aşezaţi fluturaşul pe un platou decorat cu floricele pentru mai mult efect. Poftă buna!

Reţeta e preluată dintr-un număr mai vechi al revistei Bucătăria pentru toţi (cred :-D, nu mai ştiu sigur pentru că am numai pagina ruptă) şi acolo feliile de franzelă erau tăiate în jumătate şi fluturaşul era făcut doar dintr-o singură felie. Eu am ales varianta mai mare, pentru mâncăcioşi!

În curând, mai multe tartine şi sandwich-uri haioase pentru copiii mofturoşi care nu-şi papă micul dejun!

Save

Save

Save

Save

4 Replies to “Tartină-fluturaş cu cremă de brânză şi mandarine”

  1. N-am probleme deocamdata de copil mofturos, da’ imi place ideea fluturasului … si e usor de facut. O sa-l incerc!!

  2. : )) ce vesel el! sa-l tot mananci!
    nu am mancat pana acum crema de branza dulce, dar tu ma tentezi. : )
    abia astept sa vad si alte retete vesele pentru copii, rasfoiesc mai departe cu rabdare. : )
    si eu vreau sa incerc asa ceva, cat mai multe retete. cum ti-am mai povestit, din pasiunea pentru gatit si fotografiat. : )

    o paranteza:
    multumesc mult, Laura, pentru ideile tale diversificate – imi provoci imaginatia [si pofta de a scrie] la maxim! cred blogul tau ca este unul dintre cele stimulatoare pe care le-am citit vreodata. : ) [pentru mine este, probabil din cauza ca avem interese – in sensul de curiozitati – comune]

    ma gandeam inclusiv sa-ti dedic un post, in care sa-ti fac o “recenzie frumoasa”. ce zici? : D

    1. Wow, ma simt onorata, dar mai intai termina de citit blogul ca sa vezi ce am mai scris, si daca dupa aceea, tot mai vrei sa scrii despre mine, esti libera s-o faci 🙂 Iar diversitatea imi place si mie cel mai mult, iubesc blogurile care au o multitudine de articole pe diverse teme, chiar daca cele mai utile sunt cele orientate spre un anume target (culinare, de calatorii, de crafts etc) Iar crema de branza dulce iti va placea cel mai mult in tortul de morcovi, eu am facut prima oara anul trecut la ziua Elizei si a fost o nebunie. Sora mea, care nu prea gateste, l-a facut si ea de doua ori de atunci.

  3. na, bine atunci. si poate cand termin, mai faci un concurs pe care il castig! : ))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.