Reţetă rapidă: Tagliatelle cu somon afumat şi sos alb

Ador reţetele rapide şi când găsesc câte una, nu mă las până nu o încerc. Aşa am făcut şi cu reţetele de pe site-ul Philadelphia, de unde am încercat deja prima reţetă de Ciabatta cu legume la cuptor. A fost delicioasă şi cu siguranţă o să mai repet experienţa, dar probabil voi folosi alt tip de pâine, cu coaja mai moale. Recunosc că mă cam dor dinţii de la coaja tare a ciabattei!

Prin urmare, am revenit azi cu reţeta de Tagliatelle cu somon afumat, o reţetă de pe acelaşi site, super rapidă şi delicioasă. Pozele nu sunt aşa strălucite, fiind făcute seara, la lumina unui bec chior, dar va trebui să mă credeţi pe cuvânt că e un fel de mâncare foarte apetisant.

DSC07557

Reţetă tagliatelle cu somon şi sos alb

Aveţi nevoie de: o punga de tagliatelle, 1 cutie de branză tartinabilă cu verdeaţă (în reţeta originală era Philadelphia cu ceapă verde, dar eu chiar nu am găsit), 100 ml lapte, somon afumat, sucul de la un sfert de lămâie, apă, sare, piper.

DSC07537

Fierbeţi tagliatellele conform timpului indicat pe ambalaj. Scurgeţi şi daţi deoparte.

DSC07548

Într-o tigaie de teflon încălziţi laptele şi adăugaţi brânza şi zeama de lămâie şi continuaţi să amestecaţi până se formează un sos cremos.

DSC07540

Tăiaţi somonul afumat în cubuleţe.

DSC07542

Adăugaţi pastele peste sos, amestecaţi bine, apoi adăugaţi şi somonul. Trageţi de pe foc. Asezonaţi cu piper negru şi serviţi imediat.

DSC07551

Puteţi face acest sos şi cu şuncă tip Praga, nu numai cu somon, cu siguranţă copiilor le va plăcea foarte mult. Nu uitaţi să presăraţi pe deasupra un pic de parmezan, pentru un plus de gust. Nu foarte mult, însă, somonul fiind deja destul de sărat. Iar dacă vreţi un plus de culoare peste pastele voastre, două-trei frunze de pătrunjel sau oregano/măghiran proaspăt tocate mărunt, vor da pastelor voastre un plus de savoare!

Save

Save

6 Replies to “Reţetă rapidă: Tagliatelle cu somon afumat şi sos alb”

  1. Stimata Doamna,

    Sunt incantata sa va anunt ca astazi incepe cea de-a doua editie a Festivalului Blogurilor Gustoase. Festivalul Blogurilor Gustoase este o competitie special dedicata blogurilor culinare redactate in limba romana.Vrem ca la acest eveniment sa ne reunim, indiferent de distantele geografice care ne despart, sa ne imprietenim si sa celebram pasiunea noastra comuna, arta culinara.

    Va invit, asadar, sa fiti prezenta cu blogul dumneavoastra la acest eveniment care se desfasoara in perioada 19 octombrie – 19 noiembrie 2009. Puteti castiga 16 electrocasnice ultraperformante oferite de sponsorul oficial, trofee si diplome de onoare. Alaturi de noi la acest eveniment se afla si reprezentati de prestigiu ai presei romanesti, care vor duce mai departe vestea Festivalului si ii vor face cunoscuti pe castigatori.

    Exista 15 categorii de concurs si dumneavoastra va puteti inscrie la oricate categorii doriti sa participati.
    Pentru a va inscrie blogul, este necesar sa completati formularul de inscriere pana pe 1 noiembrie ora 23:59(http://www.gustos.ro/concurs/inscriere.html).

    Toate informatiile despre Festivalul Blogurilor Gustoase le puteti afla de aici: http://www.gustos.ro/concurs/

    Va multumesc pentru timpul acordat. Pentru nelamuriri sau informatii suplimentare, va rog sa ma contactati.

    Anca Tenita,

    Marketing Manager Gustos.ro
    Tel: 021.32.41.404
    Email: anca@tree.ro
    Web: http://www.gustos.ro

    1. Buna ziua! Multumesc pentru invitatie. O sa ma inscriu; desi in blogosfera culinara sunt bloguri mult mai “gustoase” decat al meu, eu sunt mandra de el, asa ca il inscriu 🙂

      1. Am gatit si eu pastele cu somon! Delicios si rapid!
        Danke!

  2. Buna, Laura

    Reteta asta este, intr-adevar, foarte buna. Eu am incercat si cu somon proaspat. Intr-o carte de bucate de aici am gasit o reteta echivalenta, dar cu sos de smantana (cu zeama de la o lamaie si o lingura de mustar) si mult marar proaspat. Alta varianta ar fi ca pe langa toate ingredientele de mai sus sa pui si un avocado bine copt.

  3. Yamii!!! Merci, Laura, o să încerc reţeta cu prima ocazie!
    Şi succes la competiţia blogurilor gustoase! Eşti tu modestă, însă ai un blog goarte delicios şi te susţin în concurs!! :))

  4. […] Tagliatelle cu somon afumat, tagliatelle cu şuncă şi ciuperci, tagliatelle cu pui […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.