Filme româneşti pentru copii

Azi am făcut fără să vreau o călătorie înapoi în copilăria mea, alături de Mihaela, Bălănel şi Motănel şi mai ales împreună cu Maria Mirabela în căutarea Zânei Pădurilor. Doamne, ce mi-e dor de toţi! Îi mai văd uneori pe youtube, când mai am nostalgii, dar tare mi-ar plăcea să am nişte dvd-uri să le vadă şi Eliza. Cel puţin Maria Mirabela e un film minunat, cu o animaţie deosebită şi nişte melodii superbe! Mi-ar plăcea ca Eliza să se uite la filmele româneşti vechi pentru copii, mai ales că acum nu se mai fac filme pentru copii la noi, din păcate majoritatea regizorilor preferă la nesfârşit temele comuniste de care m-am săturat până în gât 🙁

Filmele mele preferate pentru copii pe care le puteţi urmări pe youtube sau pe dvd-uri:

Veronica şi Veronica se întoarce (au fost re-editate de Jurnalul Naţional şi dacă le-aţi ratat le puteţi cumpăra de pe site-ul lor)

Maria Mirabela

Dumbrava minunată

Nu-i aşa că Lizuca mea seamănă cu Lizuca din Dumbravă?

Eliza

Amintiri din copilărie (deşi e cam trist spre final)

Şi încă unul dintre preferatele mele, Fiul munţilor:

13 Replies to “Filme româneşti pentru copii”

  1. sunt de acord ca eliza seamana cu lizuca. pana si numele sunt asemanatoare. sper din suflet sa invete sa ii placa si ei filmele copilariei noastre si sa se uite cu drag si peste ani la costumasul ei de lizuca.

  2. Am revazut in weekend Amintiri din copilarie la ProCinema… dupa vreo 5 ani, cred. Mereu mi se pare tot mai scurt, insa e foarte foarte frumos. Minunat.

  3. Lizuca ta e superba, costumul ii vine ca si turnat !! 🙂 mi-ai rascolit amintriri de multa vreme depozitate in sertarele sufletului meu, mi-ai amintit iar de copilarie si de felul in care ma puneam la tv sa urmaresc filmele astea minunate.Stateam pe burta cu fata in palme si nici nu respiram aproape pana se termina filmul.De la rolul din ” Maria Mirabela” o iubesc pe Medeea Marinescu si daca voi avea o fata probabil o s-o cheme si Medeea.

  4. buna ! ma intereseaza un film despre un copil care a plecat cu parinti in vacanta la bunici si a incuiat curcanul in masina lui taicasu sa nu-l taie l-am vazut pe b1 tv mai de mult si nu-l gasesc

    1. Mari, stiu la ce film te referi dar nu-mi amintesc titlul. Poate stie vreuna din cititoarele noastre si ne spune si noua.

    2. Se cheama “De ce nu are vulpea coada!”

  5. buna! cine poate sa’mi spuna si mie va rog cum se numeste filmul in care valentin uritescu sta prin padure imbracat in verde cu o colivie p cap si mai era ceva cu o privighetoare de aur

  6. filmul se numeste ”de ce are vulpea coada”
    sper sa il gasesti si eu il caut de ceva timp
    si mai caut la noi la viisoara daca le gasiti poate ma contactati vercingetoryx@yahoo.com

  7. SI EU AM O FETITA DE 6 ANI SI AI PLAC FOARTE MULT FILMELE ROMANESTI VECHI MAI ALES VERONICA SI VERONICA SE INTOARCE.

  8. seamana, seamana. : D

    “Dumbrava minunata” si “Maria si Mirabela” [il adoram pe Scaparici!] sunt 2 capodopere ale cinematografiei romanesti. ele ar fi trebuit sa aiba un renume mondial.

    din pacate, in ziua de azi nu mai sunt nici regizori interesati de astfel de ecranizari, nici actori care sa joace roluri de zane, vrajitori si alte creaturi fantastice.

    am vazut “Ho Ho Ho” si am ramas cu un gust amar. nu e decat o suma de clisee americane expirate si de vulgaritati.

    1. Eu nici n-am vrut sa ma uit la filmul acela, mi s-a parut o porcarie din trailer si n-am pierdut timpul cu el.

  9. Palcu Hermina says: Reply

    Si eu caut innebunita sa pot descarca niste filme romanesti vechi pt copii.erau intr-adevar filme f reusite si bine realizate chiar si alea comuniste comparativ cu porcariile ce se fac acum.productia de alta data si imaginile si peisajele vechi de tara nu le mai regasim.Cine imi poate spune va rog cum si unde pot gasi sa vad si eventual sa il si descarc filmul” HEIDI FETITA MUNTILOR”-e preferatul meu chiar daca am 36 de ani.Dar cel original nu alte variante ce s-au mai facut.astept vesti pe hermine34@yahoo.com.Mii de multumiri si… vizionare placuta in continuare la filmele romanesti pt copii

    1. Hermina, ideal ar fi sa cumperi filmele, asa pastrezi dvd-urile si peste an, iar editiile refacute au o calitate a imaginii foarte buna. Eu am cumparat recent Maria Mirabela si cateva filme de animatie pentru copii. Am scris aici despre asta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.