Fulg sau stea de hârtie din şase elemente

Nu-i aşa că brusc vă loveşte dorul de a fredona colinde, că luminiţele din oraş deja vă fac cu ochiul şi că deja salvaţi zeci de reţete delicioase pe care să le încercaţi de Crăciun?

Eu una da, fredonez “deschide nană uşile” în gândul meu (să nu creadă lumea că am înnebunit), stabilesc şi re-stabilesc meniul pentru masa de Crăciun, îmi fac planuri de curăţenie şi amenajare a casei şi… am început să fac decoraţiuni pe care o să vi le împărtăşesc şi vouă aşa cum am făcut anul trecut. Cititorii mai noi ai blogului se pot inspira şi din ideile de anul trecut pe care le găsiţi sub eticheta Activităţi de Crăciun.

Pentru cititorii mai vechi care deja le-au încercat pe acestea o să postez câteva idei noi până de Crăciun, la fel de uşor de făcut şi de efect ca şi celelalte. Încep seria de decoraţiuni cu o stea din hârtie care arată absolut superb şi mai ales, foarte elegant. Pozele mele nu sunt foarte reuşite, pentru că am făcut steaua în grabă, de curiozitate să văd dacă îmi iese.

Aveţi nevoie doar de 6 pătrate de hârtie albă, lipici şi foarfece. Împăturiţi fiecare pătrat de hârtie în două, astfel încât să rezulte un triunghi.

Faceţi câte trei tăieturi convergente pornind de la baza triunghiului spre mediană. V-am lămurit, nu? Poate poza o să vă lămurească şi mai tare. Nu tăiaţi până la capăt, lăsaţi jumătate de centimetru sau mai mult, în funcţie de dimensiunea pătratului de hârtie. Dacă faceţi decoraţiuni individuale, puteţi să faceţi mai multe tăieturi ca să arate mai complicat, dar pentru astea sunt suficiente trei tăieturi. Am făcut şi un model pe care am desenat cu carioca liniile care trebuie tăiate ca să se vadă mai bine.

Desfaceţi hârtia şi, începând din mijloc, împăturiţi cele două triunghiuri mici, suprapuneţi-le şi lipiţi-le cu lipici (eu am lipit cu scotch ca să văd cum ies, dar o să fac unele mai frumoase pentru Crăciun şi o să le lipesc cu lipici).

Acum întoarceţi tot pătratul de hârtie pe partea cealaltă şi repetaţi cu următoarele două triunghiuri de hârtie.

Continuaţi să faceţi asta, întorcând de fiecare dată hârtia, pentru a lipi toate triunghiurile.

La final formaţi steaua si lipiţi colţurile între ele cu lipici sau scotch.

M-am inspirat de aici, dar am folosit pătrate mai mici de hârtie, ca să iasă steaua mai mică. Aspectul acela elegant îl obţineţi cu foi mai mari, pe care să le poată manevra mai uşor şi copiii.

10 Replies to “Fulg sau stea de hârtie din şase elemente”

  1. ia incearca aceeasi chestie, dar cu hartie “glace” (nush cum se scrie ca n-am prea dat pe la scoala :D), deaia colorata pe-o parte.
    sa vezi ce minunatie o sa-ti iasa.

    1. da, stiu la ce te referi 🙂 cred ca ar iesi ceva super de la suprapunerea de culori

  2. springflower24 says: Reply

    hey, foarte frumoasa steluta, dar globuletul de pe acelasi site l-ai incercat? eu am incercat acum si ceva nu imi iese sau nu inteleg, avand in vedere calitatea pozelor si exprimarea in engleza..sunt convinsa ca ar iesi ceva frumos, daca reusesti sa il faci, poate pui pe blog detaliat…o sa mai incerc o data, poate iese…

    1. L-am incercat si nu mi-a iesit nimic, m-am chinuit o gramada. Chiar vroiam sa scriu intr-o postare ulterioara ca daca incearca cineva si ii iese, sa ne dea poze si instructiuni mai detaliate.

  3. daaa….si ce m-a scos din sarite :)) am mai incercat o data, dar degeaba, am lasat-o balta…era frumusel el asa, dar….;))

  4. hartie glasata se numeste respectiva hartie colorata pe o parte doar, este si lucioasa si simpla, cea lucioasa este mai de efect.Am sa fac si eu anul asta ( am timp doar,nu?) niste figurine pentru pom, abia astept insa sa creasca Buburuz sa facem impreuna.Va pupam si mi-e dor de tine 😀

  5. springflower24 says: Reply

    hey Laura am gasit pe metacafe un video unde explica procedura de realizare a globului acela “nesuferit” :)) now it makes sense, desi e destul de greu de facut, trebuie indemanare 😀 here is the link:

    http://www.metacafe.com/watch/400083/how_to_weave_a_greek_paper_football/

  6. miemiaiesit foarte frumos si mi se pare ca este foarte usor de facut

  7. in sfarsit am ajuns din nou la partea de craft – preferata mea. : )

    foarte frumoasa steluta, imi place, dar o voi incerca la anul, ca acum au trecut sarbatorile.

    [eram sigura ca e decembrie 2010, dar nu-i decat 2009. tiii… mai am un an pana te ajung. : – < da' las' ca ma fac eu mare! : D ]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.