Primiţi colindătorii?

Aceasta cred că este cea mai frumoasă activitate de Crăciun pe care am întâlnit-o de când fac eu diverse decoraţiuni şi ornamente de sărbători. E atât de uşor de făcut şi totuşi rezultatul e atât de uimitor, încât îl recomand din tot sufletul tuturor celor cărora le place să-şi facă singuri decoraţiunile de Crăciun.

Materiale: un tub de la prosoape de bucătărie din hârtie, tăiat în două bucăţi inegale, un tub de la hârtie igienică, acuarele, penson, coli de hârtie colorată mai groasă, o coală de hârtie albă, o foaie cu partitura unei colinde (ceva de genul acesta), trei şosete de bebe (eu am cumpărat nişte şoseţele flauşate foarte ieftine, special pentru asta şi pentru alt proiect pe care îl am în minte), aţă, foarfece, marker negru, creion colorat roz.

Tuburile de carton se colorează cu acuarelele şi se lasă la uscat peste noapte. Dacă e nevoie, mai daţi un strat şi la fel, lăsaţi să se usuce bine.

Între timp, decupaţi din hârtia albă trei ovale pentru feţe, desenaţi pe ele ochii şi gurile (ca şi cum ar cânta) şi obrăjorii înroşiţi de ger.

Din colile colorate decupaţi mânuţele îmbrăcate în mănuşi cu un singur deget ale colindătorilor.

Din foaia cu partitura decupaţi trei “cărticele” de colinde. Lipiţi mănuşile de cărticelele de colinde.

Lipiţi chipurile şi mănuşile de corpurile colindătorilor.

Tăiaţi talpa şoseţelelor şi legaţi-le cu nişte aţă să formaţi un moţ. Puneţi căciuliţele colindătorilor să nu răcească şi trimiteţi-i la colindat.

Arată super pe un pervaz sau pe un raft, oriunde îi puteţi pune să vă colinde zi de zi până la Crăciun, eu i-am pus până la urmă pe pervazul de la bucătărie să mă uit mereu la ei când gătesc.

Pe siteul de unde m-am inspirat eu găsiţi şi un tutorial video foarte drăguţ despre realizarea acestor figurine.

Save

18 thoughts on “Primiţi colindătorii?

 1. La anul te astept sa facem impreuna decoratiunile, ca tare imi place si mie, dar mama nu are talent si imaginatie:)
  Pupici, Ilinca

  • Ilinca, mami are de toate, dar nu are timp, facem impreuna data viitoare cand ne vedem, promit! Si noi te pupam si ne e tare dor de tine!

  • Ideile le gasesc pe ici pe colo, iar cu timpul stau tare prost, asa ca uneori imi ia o saptamana sa termin un proiect, dar nu ma las 🙂

 2. Suuuper idee! Eu m-am apucat acum de facut brazi din fetru, am mai gasit cateva fasii la casa retro, ca se gaseste destul de greu….sa vad ce o sa iasa 😀 urmeaza sa fac globulete si alte asemenea frumuseti 🙂

 3. Pingback: Om de zăpadă decorativ « Idei pentru mamici si copii

  • Alexandra, eu anul trecut ii pusesem pe televizor pana la urma, si Eliza se tot intindea dupa ei. Cred ca daca punea mana pe ei, nu mai apucau anul 2010. Dar partea frumoasa e ca poti sa faci altii, pe cand cu decoratiunile cumparate e mai greu 🙂

 4. Pingback: Moş Crăciun reciclat « Idei pentru mamici si copii

 5. ai dreptate, este o activitate excelenta pentru mamici, educatoare si invatatoare care vor sa faca ceva frumos pentru / impreuna cu copiii lor.

  ma gandesc ca, daca fiecare elev al unei clase face cate un colindator [care sa-l si reprezinte, ceva gen: “asta’s eu!”], la sfarsit rezulta un adevarat cor!

  foarte, foarte inspirata activitatea, nu-i de mirare ca ai ales-o. : )

  • I-am expus si anul asta si mi-a facut aceeasi placere sa ii vad. Cand creste Eliza, o sa mai fac un cor si impreuna cu ea.

 6. si eu i-am facut in 2009, dupa “instructiunile” tale, Andrei a dorit sa-i arate la scoala, doamna invatatoare a prins ideea si au facut cu totii in clasa la ora de abilitati practice (adica lucrul manual de pe vremea noastra, dar asa se cheama in timpurile astea). A fost super. II avem, 4 bucati in total, i-am scos si la craciunul care a trecut si i-am privit cu aceeasi placere. Nu mai zic ca peste an stau intr-o vitrina, in sufragerie, se vad, si sunt piesa de rezistenta, cine vine la noi in vizita, ii admira si se minuneaza.

 7. Pingback: 2. Felicitare cu Moş Crăciun « Idei pentru mamici si copii

 8. Pingback: Cei trei coristi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *