Om de zăpadă din sticlă de plastic

Azi a început să fulguiască un pic dar nu suficient cât să se adune nămeți prin care să ne dăm cu săniuța sau din care să facem oameni de zăpadă. Așa că m-am apucat de făcut propriul meu om de zăpadă, după o idee pe care am găsit-o pe un site. Aveți nevoie de o sticlă de plastic de 0,5 l cu partea de sus rotunjită, făină, un pai de băut, o piuneză pentru avizierele de plută, doi nasturi negri mici și doi-trei mai mari, mărgeluțe roșii, făină, o căciuliță + un fular  (eu le-am împrumutat de la niște decorațiuni, dar le puteți face din resturi de material sau din șosețele ca la colindători), adeziv puternic gen „Picătura”.

Dezlipiți eticheta de pe sticlă, spălați bine sticla și lăsați-o la uscat. Primul accesoriu este nasul, format din piuneza pe care o înfigeți cu atenție în sticlă, după ce ați uns-o în prealabil cu adeziv ca să se fixeze mai bine.

Așa arată piuneza:

Lipiți cei doi năsturei pe post de ochi. Într-o laterală faceți o gaură îngustă pe care împingeți paiul de băut care va fi „mătura” omului. Pentru mai mult efect folosiți un cutter ca să tăiați în fâșii vârful paiului. În punctul unde paiul și sticla se unesc ungeți din belșug cu adeziv ca să nu curgă umplutura.

Cu ajutorul unei pâlnii umpleți sticla cu făină, scuturând-o din când în când ca să se așeze bine ”zăpada”.

Bănuiesc că ați observat că până în acest punct omul de zăpadă nu are gură și asta pentru că nu mă hotărâsem cu ce s-o fac. Într-un final am decis să folosesc mărgeluțe foarte mici și am răscolit până le-am găsit căci de teama Elizei am dosit toate materialele mele pentru lucru manual. Trageți o linie cu adeziv și cu mare grijă lipiți mărgeluțele.

Lipiți nasturii mari, apoi puneți-i căciulița și fularul și gata, omul de zăpadă e pregătit să ne aducă un zâmbet pe fețe.

Dacă vă plac oamenii de zăpadă mai găsiți o idee aici. M-am inspirat de aici.

Save

13 thoughts on “Om de zăpadă din sticlă de plastic

  1. Woowwww, esti geniala!!! Azi tocmai mi-am facut gasca de colindatori, o sa pun poze zilele astea. Sigur o sa execut si omul de zapada … e fain tare!!!

  2. hahaha ce ingenios!
    initial am crezut ca ai folosit o sticla de lapte [gen de la Milli], care are cam aceeasi forma si e deja alba. : )

    e foarte haios, ma uit la el si ma bufneste rasul. ; ))

    • Anul trecut nu exista sticla asta de la Milli de plastic, a aparut abia in 2010 🙂 Daca ai sti cat am cautat sticla aia…

  3. Pingback: 20. Om de zăpadă din şosetă « Idei pentru mamici si copii

  4. Pingback: Prietenie în zăpadă « Idei pentru mamici si copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *