Fulg de zăpadă din hârtie şi alte idei de decoraţiuni

DSC08803

Zilele trecute am fost în vizită la colegii din alt departament care şi-au împodobit birourile cu decoraţiuni făcute de ei atât de frumos încât i-am lăudat la toată lumea. Şi cum unde-s mulţi, puterea creşte… am văzut acolo idei superbe de decoraţiuni făcute manual şi am furat şi eu câteva idei. O să vă prezint un fulg de zăpadă din hârtie foarte uşor de făcut, durează cam un minut şi e de mare efect.

Vă trebuie o coală de hârtie A4 si un foarfece. Îndoiţi coala de hârtie şi tăiaţi-o în două. Fiecare dreptunghi trebuie transformat într-un pătrat. Îndoiţi pe latura mică şi tăiaţi restul de hârtie.

Îndoiţi pătratul de hârtie astfel încât să formaţi un triunghi. Mai îndoiţi încă de două ori ca să obţineţi un triunghi mai mic (în total pătratul de hârtie va suferi trei îndoituri)

Poziţionaţi triunghiul de hârtie cu laturile pe care a fost îndoit în sus, astfel încât în partea de jos veţi avea marginile fiecărei laturi a pătratului. Decupaţi pe linia evidenţiată cu mov. Nu are importanţă cât de adânc decupaţi, fiecare fulg va fi diferit, având colţurile mai mult sau mai puţin ascuţite.

Urmează apoi decuparea unor mici şanţuri în lateralele rămase ale triunghiului şi unul chiar în vârf. Iarăşi nu are importanţă cât de dese sau de rare sunt, ori cât de înguste sau de late. Fiecare fulg va fi unic, la fel ca şi în realitate.

Nu vă mai rămâne decât să despăturiţi fulgul şi să-l puneţi un pic la presat ca să îşi păstreze forma. Apoi îl puteţi agăţa oriunde doriţi, aveţi mai jos câteva poze din departamentul de care vă vorbeam:

Fulgi în zbor
Vine Moşul!
Zona Silent Night
Ţurţuri făcuţi din vatelină presărată cu sclipici
O fereastră cu flori de ger

Şi decoraţiunea mea preferată – şemineul lui Moş Crăciun! Trebuie să aflu cum l-au făcut să fac şi eu. Tot ce ştiu e că şemineul în sine e dintr-o cutie mare pictată. Nu ştiu flăcările cum le-au făcut, probabil au pe cineva priceput la desen printre ei. O să mă strădui să le aflu secretul şi vi-l spun şi vouă 😉

Save

10 Comment

 1. Lala says: Reply

  Extrem de frumoase !
  Ca de altfel foarte multe idei de pe blogul tau.
  Felicitari!

 2. Buna. Ma bucur foarte mult ca am gasit blogul tau. Si eu am inceput sa fac un blog cu diverse aranjamente florale sau decoratiuni de Craciun. Ne putem inspira reciproc.
  Ideea cu prezentarea micilor obiecte care pot fi facute de copii mi se pare foarte buna si extrem de utila.

 3. Gaby B. says: Reply

  Superr………..vazand astea mi-a venit o idee….si eu sa-mi decor fereastra camerei cu flori si trandafiri..eee….ca tot vine vara!! 🙂

 4. alexandra says: Reply

  Deabia astept Craciunul!O sa fac atatea chestii marfa de o sa postez potografii peste tot pe net!Eu chiar daca am 9 ani ma ocup de acum cu ideei de decoratii!

 5. mai rar asa loc de munca, de obicei oamenii abia asteapta sa plece de la serviciu si sa ajunga acasa. iata ca aici este o atmosfera neobisnuit de primitoare. : )

  si-au pus toti mintea la contributie si au realizat un departament ca de Mos Craciun. : D

 6. oct says: Reply

  multumesc mult!!! ies ft frumoase:*

 7. DUDU says: Reply

  este super

 8. […] prima stea  m-am inspirat de la Laura – multumim pentru […]

 9. crina dumitru says: Reply

  intrebare:
  va rog, caut de mult vatelina foaie, cum ati pus pentru zapada presarata cu sclipici.
  unde ati gasit??
  multumesc!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Vatelina din aia gasiti la magazinele de metraje, se vinde pentru pilote, intarituri la haine etc. Mai puteti cumpara si coala de fetru moale, tot la metru sau in format A3.

Leave a Reply