Cartea de miercuri – The Christmas Sweater

Most Christmas stories don’t hit the reader very hard. This one does. (Majoritatea poveştilor de Crăciun nu au un impact foarte mare asupra cititorului. Aceasta are.)

Aşa începe descrierea cărţii The Christmas Sweater (Puloverul de Crăciun) pe Amazon şi trebuie să recunoaştem că ne captează atenţia. Am auzit de cartea asta de la Shauki şi am fost curioasă s-o citesc dar n-am avut ocazia, la noi nu s-a tradus iar pe Amazon e cam scumpă pentru bugetul meu, deocamdată. Cu siguranţă va fi, însă, pe listă pentru anii viitori, fie varianta roman pentru copiii mai mari, fie varianta cu poze pentru copiii mai mici.

Cartea spune povestea lui Eddie, un băiat de 12 ani, care îşi doreşte de Crăciun o bicicletă. Numai că mama lui nu are bani  deşi munceşte în trei locuri ca să îl întreţină, şi îi dăruieşte un pulover tricotat de ea pe care Eddie îl urăşte, evident. Pe drumul spre bunici, unde trebuiau să îşi petreacă sărbătorile, mama lui Eddie adoarme la volan şi provoacă un accident de maşină în urma căruia moare. Eddie va merge să stea cu bunicii unde va trebui să îşi confrunte propriile sentimente de vinovăţie. Cam asta e pe scurt povestea (incompletă, desigur, cum altfel să vă fac să citiţi cartea?) Cartea însă e despre problemele adolescenţei, despre căinţă, despre iertare şi despre credinţă.  O carte minunată pentru Crăciun şi nu numai! Dacă faceţi rost de ea, lăsaţi-mi şi mie un comment să îmi spuneţi cum vi s-a părut.

8 Comment

 1. ceska777 says: Reply

  Am comandat azi cartea ca un cadou intarziat de Craciun pentru sot. O “recenzie” o sa pot face dupa ce macar unul din noi doi (probabil eu) am citit-o. Abia astept sa ajunga….probabil va fi dupa Brida de Coelho lectura mea din noaptea de Revelion.

 2. ceska777 says: Reply

  Pe 30 dimineata inainte sa plecam de-acasa a ajuns cartea. Pana sambata seara o terminasem. E interesant ca e autobiografica si nu fictiune. Si e genul de carte numai buna sa te indemne sa faci rezolutii bune si, daca ai norocul sa o mai rasfoieste peste an, sa te tii de ele. Mi-a placut!

  1. Laura Frunza says: Reply

   Ceska, multumim pentru feedback! Te invidiez ca ai citit-o, eu chiar mi-am dorit mult s-o citesc dar cine stie daca voi apuca…

 3. ceska777 says: Reply

  Daca stii germana o trimit…..

  1. Laura Frunza says: Reply

   Ceska, multumesc de oferta, stiu germana, dar nu mai am rabdarea sa citesc in germana 🙂

 4. […] SCUMBLE de Ingrid Law (semi-continuarea cărţii DARUL LUI MIBS, apărută la Editura GAMA; spun semi-continuare deoarece personajul principal s-a schimbat, însă personajele din prima carte revin şi ele cumva, chiar dacă totul se petrece după nouă ani de la aventurile din prima carte) RECKLESS de Cornelia Funke (prima carte din seria Reckless; mi-am cumpărat-o pentru că… e Cornelia Funke. Şi acolo unde e Cornelia Funke, e şi o poveste bună! Plus că are şi o copertă superbă [merită ţinută în mâini cartea]. Despre RECKLESS am mai vorbit aici.) THE CHRISTMAS SWEATER de Glenn Beck (ştiu, ştiu, nu-i Crăciunul, dar cât mai e? Oricum, cartea era la reducere, plus că mi-o doream de vreo doi ani! :D. Iar Brandon Dorman a colaborat cu Glenn Beck şi, împreună, au realizat şi varianta pentru copii, ilustrată color, de 32 de pagini – puteţi vedea nişte ilustraţii aici, pe site-ul lui Brandon. Anyway, pentru mai multe detalii, în limba română, mergeţi pe blogul Laurei). […]

 5. […] şi Buburuză Alfabetul Crăciunului Povestea primelor daruri de Crăciun Crăciunul mincinoşilor The Christmas Sweater Share this:FacebookLike this:LikeBe the first to like this […]

 6. […] The Christmas Sweater, Glenn Beck (am comandat varianta paperback de pe […]

Leave a Reply