Cartea de miercuri – The Christmas Sweater

Most Christmas stories don’t hit the reader very hard. This one does. (Majoritatea poveştilor de Crăciun nu au un impact foarte mare asupra cititorului. Aceasta are.)

Aşa începe descrierea cărţii The Christmas Sweater (Puloverul de Crăciun) pe Amazon şi trebuie să recunoaştem că ne captează atenţia. Am auzit de cartea asta de la Shauki şi am fost curioasă s-o citesc dar n-am avut ocazia, la noi nu s-a tradus iar pe Amazon e cam scumpă pentru bugetul meu, deocamdată. Cu siguranţă va fi, însă, pe listă pentru anii viitori, fie varianta roman pentru copiii mai mari, fie varianta cu poze pentru copiii mai mici.

Cartea spune povestea lui Eddie, un băiat de 12 ani, care îşi doreşte de Crăciun o bicicletă. Numai că mama lui nu are bani  deşi munceşte în trei locuri ca să îl întreţină, şi îi dăruieşte un pulover tricotat de ea pe care Eddie îl urăşte, evident. Pe drumul spre bunici, unde trebuiau să îşi petreacă sărbătorile, mama lui Eddie adoarme la volan şi provoacă un accident de maşină în urma căruia moare. Eddie va merge să stea cu bunicii unde va trebui să îşi confrunte propriile sentimente de vinovăţie. Cam asta e pe scurt povestea (incompletă, desigur, cum altfel să vă fac să citiţi cartea?) Cartea însă e despre problemele adolescenţei, despre căinţă, despre iertare şi despre credinţă.  O carte minunată pentru Crăciun şi nu numai! Dacă faceţi rost de ea, lăsaţi-mi şi mie un comment să îmi spuneţi cum vi s-a părut.

8 thoughts on “Cartea de miercuri – The Christmas Sweater

  1. Am comandat azi cartea ca un cadou intarziat de Craciun pentru sot. O “recenzie” o sa pot face dupa ce macar unul din noi doi (probabil eu) am citit-o. Abia astept sa ajunga….probabil va fi dupa Brida de Coelho lectura mea din noaptea de Revelion.

  2. Pe 30 dimineata inainte sa plecam de-acasa a ajuns cartea. Pana sambata seara o terminasem. E interesant ca e autobiografica si nu fictiune. Si e genul de carte numai buna sa te indemne sa faci rezolutii bune si, daca ai norocul sa o mai rasfoieste peste an, sa te tii de ele. Mi-a placut!

    • Ceska, multumim pentru feedback! Te invidiez ca ai citit-o, eu chiar mi-am dorit mult s-o citesc dar cine stie daca voi apuca…

  3. Pingback: In the mailbox. „Testamentul lui Will Wolfkin”. Concurs « Shauki’s Books

  4. Pingback: 8. Ursuleţii buclucaşi şi un concurs cu jucării « Idei pentru mamici si copii

  5. Pingback: 19. Biblioteca de Crăciun « Idei pentru mamici si copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *