Cartea de miercuri – cărţi cartonate pentru copii

E bine să îi învăţăm pe copii de mici ce înseamnă o carte, chiar dacă ei nu ştiu să citească încă. Se vor uita la poze, îi vor aprecia textura, o vor răsfoi şi uneori o vor rupe. De aceea e bine să alegeţi cărţi cu file cartonate sau textile cu care să se poată juca în voie, iar uneori vă puteţi aşeza cinci minute cu ei şi le arătaţi o imagine, le spuneţi ce reprezintă, ce face, ce este. De exemplu din cartea cu animale domestice, îi arăt vaca, îi spun că face muuuu şi că ne dă lapte. Cinci minute, nu mai mult, copiii mici nu au răbdare să stea locului prea mult timp, dar eu sper că îi va dezvolta bagajul de cunoştinţe. Este important ca aceste cărţi să aibă imagini mari, clare, în culori vii, cât mai atrăgătoare. Cărţile textile sunt iarăşi o alegere potrivită (şi în plus nu pot fi rupte), iar dacă mai au elemente suplimentare (inserţii foşnitoare, diverse texturi) vor fi şi mai atrăgătoare.

Câteva recomandări: seria Ştiu eu cum de la Rao, Animale domestice (are cuvintele şi în engleză şi în română) de la Unicart, Cifrele de la Teora (are inserţii de hârtie cu aspect metalizat, foşnitor), Numere şi culori de la Egmont, Primele mele cuvinte de la Flamingo Junior, Cifrele de la Editura Prut, cărţile textile şi cele pentru baie (diverse modele) din magazinele de jucării.

10 Comment

 1. ayandari says: Reply

  le gasesc in librarii , pe net sau musai de la editura direct?

  1. Laura Frunza says: Reply

   Multe se gasesc in Carrefour la sectiunea carti 0-3 ani sau in librariile de cartier, nu e musai sa le iei de pe net, preturile sunt aceleasi.

 2. ayandari says: Reply

  merci, cand merg la cumparaturi ma uit si eu dupa asa ceva, abia acum mi-ar folosi.

 3. I-am cumparat lui Anais Prima mea Biblie, cartonata, cu tortita pentru copii pana la 3 ani.Minunata…
  Dar inainte de asta, a primit de la mami, cand avea vreo 11 luni, cube book – copii si cube book – puiutii animalelor.Sunt niste carticele de fotografie, in forma de cuburi mici, cu latura de vreo 7 cm si cu peste 1000 de poze.Statea si cate 20 de minute sa se uite la ele…

  1. Laura Frunza says: Reply

   Narcisa, de unde ai luat Prima mea Biblie cartonata? Si sunt cartonate toate paginile sau doar coperta? I-as lua si eu Elizei, si chiar si alte carticele ortodoxe pentru copii de acest gen, daca s-ar gasi. Iar acel cube book unde l-a gasit? Suna interesant!

   1. Albert says: Reply

    Eu am gasit-o la Casa BebeDream la 30RON. Toate paginile sunt cartonate.

    http://bebedream.ro/index.php?main_page=product_info&products_id=289

    Au si mai multe materiale pentru copii !

 4. Laura, uite cartea am luat-o de aici
  http://www.miculbetleem.ro/literatura/pentru-copii/prima-mea-biblie-tip-gentuta/
  E pentru copii pana la 3 ani, toate paginile sunt cartonate, desenele sunt simple si cu multe iguri de copii, asa, ca pentru ei…
  Cube book, da-i search pe okazii.ro, de acolo am luat-o pe cea cu baby animals. Iar cea cu children de la Carturesti online dar a costat vreo 34 de lei. Pe okazii am luat-o cu 17 lei, dar a meritat…

 5. serban says: Reply

  Cărţi frumoase, full color, pentru copii şi adolescenţi cu CD gratuit inclus, pe un nou site http://www.edituracristimpuri.ro.
  In secţiunea ,,Multimedia” minunate povestiri şi cântece pentru suflet.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Multumesc, Serban, o sa arunc o privire.

 6. ha, uite un subiect comun. : ) [desi eu abia l-am abordat si oarecum tot tu esti motivul, ca mi-ai amintit de niste carti pentru copii – multumiri, din nou : )]

  din tot ce ai prezentat, cunosc numai carticica pe care eu o numesc “Cartea cu Martinel” – aceea de plastic, cu ursul, pe care un bebelus o poate lua cu el pana si in cada, cand face baita. : )

Leave a Reply