Cartea de miercuri – Seria Învăluiţi de iubire

Când am văzut filmele făcute după seria Învăluiţi de iubire, am rămas impresionată şi nici măcar nu ştiam că sunt făcute după o carte. Acum ceva timp citeam un blog (îmi cer scuze că nu am reţinut ce blog) şi am dat de linkul către Kerigma şi de cărţile lui Jannette Oke şi mi le-am dorit din prima. Din păcate nu am avut finanţe să le achiziţionez, aşa că am rămas doar cu dorinţa. Vreau însă să vi le recomand pentru că sunt deosebite, îmi imaginez că sunt şi mai deosebite decât filmele. Cărţile vorbesc despre dragostea tandră şi pură dintre un bărbat şi o femeie, despre dragostea faţă de Dumnezeu, despre credinţă şi despre cum Dumnezeu îţi încearcă credinţa. Primul film din serie este Love comes softly şi îl puteţi vedea aici:

Ordinea în care trebuie văzute filmele: Love comes softly, Love’s Enduring Promise, Love’s Long Journey, Love’s Abiding Joy, Love’s Unending Legacy, Love’s Unfolding Dream şi Love Finds a Home.

Eu nu le-am văzut decât pe primele două, nu am reuşit să le prind pe Hallmark şi pe celelalte, nici măcar nu ştiu dacă le-au dat pe toate la noi. Dar dacă le găsiţi şi aveţi timp, vi le recomand din tot sufletul, sunt superbe.

Vă las cu două citate din Love comes softly care mie mi-au plăcut foarte mult:

Sometimes love isn’t fireworks. Sometimes love just comes softly (Uneori dragostea nu înseamnă focuri de artificii. Uneori dragostea vine cu delicateţe)

The truth of God’s love is not that He allows bad things to happen. It’s His promise that He’ll be here with us when they do. (Adevărul iubirii lui Dumnezeu nu constă în faptul că El permite să ni se întâmple lucruri rele. E în promisiunea Lui că va fi aici cu noi când se vor întâmpla)

8 Replies to “Cartea de miercuri – Seria Învăluiţi de iubire”

  1. Buna Laura. Am toata seria filmelor” Love comes softly”, daca vrei ti le pot trimite prin posta.O zi frumoasa!

    1. Simona, esti foarte draguta, multumesc! Le-a gasit sora mea si le-a descarcat de pe net, dar fara subtitrare. Ale tale au si subtitrare? Multumesc!

  2. Laura, si eu le-am vazut pe toate. Iti pot trimite subtitrarile pe care le am daca imi dai o adresa de email. Sper sa se potriveasca filmelor gasite de tine.
    Dupa seria celor 8 filme (Love’s come softly) urmeaza o alta serie (Prairie Legacy), cu 4 titluri (The Tender Years, A Searching Heart, A Quiet Strenght si Like Gold Refined). Acestea nu au fost ecranizate inca, dar am inteles ca vor fi.
    Recomand si eu filmele si cartile, cu mare drag.

  3. Au subtitrarea in limba engleza si m-a ajutat mult sa le vad asa. Incerc sa urmaresc pe cat posibil filmele in limba engleza ca sa imi mai dezmortesc un pic creierul, putina engleza pe care o stiam se duce usor pe apa sambetei din lipsa practicii. Daca nu le gasiti asa, imi spui si le pun pe un mail, poate se potrivesc la varianta descarcata.

    1. Simona, mi-ar face mare placere sa le vad cu subtitrarea in engleza. Iti dai seama ca eu stiu foarte bine engleza, dar nu pot urmari filme cu sonorul tare, pentru ca ma uit dupa ce se mai culca Eliza, asa ca o subtitrare ma ajuta mult. Iti scriu mail si vedem cum facem, ok? Multumesc mult!

  4. Am citit si eu primele patru carti din serie acum ceva timp.Si sunt absolut superbe…..autoarea are un stil simplu si frumos care m-a prins imediat si nu am mai lasat cartile din mana pana nu le-am termininat.Se citesc foarte usor si mie personal mi-au lasat un semntiment tare placut si mi-am dat seama ca in lume inca mai exista sentimente pure si dragoste neinteresata.
    Personajele sunt bine conturate si fiecare evolueaza de la o carte la alta.Am zambit si am plans impreuna cu ele si ma bucur mult ca am luat parte la aceasta poveste simpla,dar atat de minunata.Cartile acestea iti dau posibilitatea sa treci destul de repede de la o stare la alta:tristete pentru moartea lui Clem,bucurie pentru ca Marty si-a gasit un camin si mai apoi te revolti in fata vietii pentru ca uneori ne ia ce avem mai scump pe lume:persoanele dragi noua.
    Am vazut si filmele,dar nu se compara cu cartile,nu iti transmit acelasi sentiment puternic si nu poti intra in pielea personajelor atat de natural cum o poti faci prin citirea cartii.Sper sa pot face rost curand si de celalalte patru carti din serie ; imi e tare dor de personaje si de viata lor simpla si frumoasa.Pentru mine cartile acestea au fost ca o evadare in lumea secolului al-XIX-lea pe care o asteptam de multa vreme si pe care am savurat-o din plin.
    Am vazut prima carte si la libraria Humanitas la acelasi pret ca si pe site de 20 de lei.Eu recomand cartile din toata inima; pot fi o companie foarte placuta intr-o seara friguroasa cu o cana mare de ceai alaturi. 🙂

  5. Am vazut si eu primele 4 sau 5 filme din serie. Nu am reusit sa citesc cartile, dar cred ca sunt super, mai ales daca se adevereste faptul ca intotdeauna cartile sunt mult mai bune decat filmele 🙂

  6. am vazut toate filmele si am citit si toate cartile din colectie. mi-au placut mult. le recomand cu caldura.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.