Cartea de miercuri – Cântecele copilăriei

Cartea pe care vreau să v-o recomand astăzi se numeşte Cântecele Copilăriei şi este publicată de editura Gama din Iaşi. Întotdeauna mi-e drag să pomenesc de locuri, oameni sau produse din oraşul meu natal, mai ales când e vorba de ceva deosebit, aşa că vă recomand din tot sufletul această carte.

Dacă sunteţi ca şi mine înnebunite după “O zis mama că mi-o da” (pe care Eliza o fredonează sub formă de “văleu, văleu”) sau “Are mama o fetiţă” (mai ales cât un ghemotoc şi frumuşică foc ca a mea) atunci trebuie să luaţi această carte. Ea conţine 24 de cântecele ritmate şi uşor de reţinut, interpretate de Corul de Copii Luceafărul, din Iaşi.  Copiii vor învăţa din zbor cântecele îndrăgite prezentate într-o grafică excepţională în cartea cu CD “Cântecele copilăriei”. Versurile cântecelor sunt însoţite pe fiecare pagină de ilustraţii delicate, cu detalii subtile, ce vor capta atenţia micuţilor, iar CD-ul îi va ajuta pe aceştia să prindă uşor ritmul cântecelor. Discul conţine melodiile:

În pădurea cu alune

Alunelu’

Podul de piatră

Ceata lui Piţigoi

Vine, vine primăvara

Înfloresc grădinile

Are mama o fetiţă

Ţăranul e pe câmp

Sur le pont d’Avignon

Clementine

The Itsy-Bitsy Spider

Ce petrecere frumoasă

Frère Jacques

La oglindă

Vulpe, tu mi-ai furat gâsca

Saniuţa fuge

De ziua ta, mămico

Cucule, pasăre sură

Cântecul gamei

O zis mama că mi-o da

Iepuraş drăgălaş

Melc, melc codobelc

Twinkle, Twinkle Little Star

Pupăza din tei

Puteţi comanda cartea de pe site-ul editurii Gama dacă nu o găsiţi în librării, la preţul de 39 de lei.

3 Comment

 1. mihaelafrunza says: Reply

  nu stiam ca exista asa ceva. e greu sa cauti tu prin toate partile cantecele dupa care erai innebunit cand erai mic pentru a le transmite mai departe copiilor. foarte buna idee de a le cuprinde pe toate intr-un volum cu versuri. eliza chiar face valeu? 😀

  1. Laura Frunza says: Reply

   da, chiar face, valeu, valeu, atat spune, si mai nou “la, la, la” Se pare ca ii place sa cante.

 2. oana says: Reply

  e placut sa vezi cum copii nostri reactioneaza pozitiv la aceleasi lucruri care ne placeau si noua cand eram ca ei,in ciuda tuturor “noutatilor” pe care lumea moderna le ofera.
  Sunt pentru prima data la voi si imi face placera sa va cunosc.

Leave a Reply