Bezele de Valentine’s Day

Încă mai aveţi timp, dacă vă grăbiţi, să faceţi aceste delicioase bezele în formă de inimă, înmuiate în ciocolată. Iar dacă nu mai aveţi timp, nu-i nimic, mai e şi Dragobetele 🙂

Ingrediente: 3 albuşuri de ou, un sfert de linguriţă de sare de lămâie, un sfert de linguriţă de sare, trei sferturi de cană de zahăr (folosiţi o cană de 250 ml), colorant alimentar roz, acadele alb-roşii sfărâmate, ciocolată.

Încălziţi cuptorul la 90 de grade. Bateţi albuşurile cu sarea de lămâie şi cu sarea până se întăresc şi formează uşoare creste. Adăugaţi treptat zahărul şi colorantul alimentar, în timp ce bateţi cu mixerul la viteză maximă. Amestecul final trebuie să fie destul de tare cu un aspect lucios.

Puneţi amestecul într-o pungă pentru ornat şi desenaţi inimioare pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Presăraţi inimioarele cu firmiturile de acadele zdrobite.

Daţi la cuptor la nivelul cel mai de sus, timp de nouăzeci de minute. Lăsaţi să se răcească bine, de preferat peste noapte.

Pentru glazură, topiţi ciocolata pe bain marie. Înmuiaţi bezelele în ciocolată şi lăsaţi-le la uscat.

Gata, le puteţi dărui persoanelor iubite sau le puteţi păstra până la şase săptămâni într-o cutie bine închisă.

6 Comment

 1. ayandari says: Reply

  Happy Valentine’s si de unde cumpar acadele? 😀

  1. Laura Frunza says: Reply

   Acadelele alea (cand era mica le ziceam “ciubuc”) le-am gasit intamplator la un magazin de cartier, ei mai aduc prostioare din astea, gen acadele, monede de ciocolata si gumite (pe care sa le dea rest 🙂 Zilele astea cred ca se gasesc si la dalles, mereu vine acolo la targuri o firma cu dulciuri care au si acadele.

 2. ayandari says: Reply

  in cazul asta chiar vreau rest in ciubucuri :-D.Daca gasesc iau si eu si fac bezelele astea de Dragobete.pupici

 3. si eu stiu de ciubuc! : ))

  foarte interesanta reteta.
  apropo de glazurare, caut de mult timp un instrument special – este un fel de furca in miniatura, in care infigi bucatelele pe care vrei sa le bagi in ciocolata – dar nu am gasit nicaieri.
  asa ca ma chinui cu ce am – scobitori, bete de frigarui, furculite sau fac direct cu mana, desi cam frige ciocolata…

  1. Laura Frunza says: Reply

   Nu ai gasit acele furci mici pentru ca de obicei ele se vand impreuna cu setul pentru fondue. Iar seturi pentru fondue se gasesc peste tot, daca nu ma insel am vazut si la bamboo.

 4. mersi pentru informatie. : )
  eu o cautam la raionul de ustensile de bucatarie din hypermarketuri.

Leave a Reply