Chec cu banane

Am acasă o mulţime de cărţi şi reviste de bucate şi uneori le mai iau şi le răsfoiesc, căutând câte o reţetă bună. Într-o zi, Eliza mi-a scos toate cărţile de pe un raft şi aşa am găsit cartea asta, Mary Berry Cooks Cakes, pe care am cumpărat-o mai demult de la un târg de carte ieftină. Am răsfoit-o, mi-am notat câteva reţete şi am încercat pentru Eliza reţeta de chec cu banane pe care v-o prezint în cele ce urmează.

Ingrediente: 225 grame de făină, 1 linguriţă şi jumătate de praf de cop, 1 linguriţă de sare, un sfert de linguriţă de nucşoară, 115 grame margarină pentru copt, la temperatura camerei, tăiată în cubuleţe, 225 grame de banane pasate, 115 grame zahăr pudră, coaja rasă de la o lămâie, 2 ouă mari, 6 linguri de miere mai densă. Pentru topping: 2 linguri de miere, zahăr cu granule mari (zahăr candel zdrobit).

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Puneţi hârtie de copt într-o tavă de chec.

Făina, praful de copt, sarea şi nucşoara se amestecă cu margarina până se formează un aluat care seamănă cu nişte firmituri mai mari.

Pasaţi bananele cu un pasator de cartofi. Eu am unul mic, special pentru mâncarea bebeluşilor, e cel de aici, mi-e foarte la îndemână pentru unele chestii, deşi Eliza nu mai mănâncă pasat.

Se adaugă toate ingredientele rămase şi se amestecă cu mixerul până rezultă o compoziţie omogenă.

Se coace timp de o oră şi un sfert sau până când trece testul scobitorii.

Se lasă la răcit, apoi se scoate din tavă şi se unge cu mierea încălzită şi se presară cu zahărul candel sfărâmat. În carte scria să presărăm nibbed sugar, dar la noi nu am văzut aşa ceva, aşa că eu am folosit zahăr obişnuit, însă s-a pierdut efectul artistic, pentru că s-a dizolvat în miere.

Merge de minune la cafeaua de dimineaţă sau ca gustare pentru copii peste un an. Eu i-am dat Elizei, dar având în vedere conţinutul de miere şi zahăr, rămâne la alegerea voastră când îi daţi copilului acest chec.

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Pingback: Bakewell tart traybake « Idei pentru mamici si copii

  2. Pingback: Principiul eco în alimentaţie « Idei pentru mamici si copii

  3. Pingback: Brioşe cu banane « Idei pentru mamici si copii