Felicitare de Paşte cu ouă din carton

Această superbă felicitare de Paşte poate avea mai multe variante şi este extrem de uşor de făcut. Aveţi nevoie de: 1 carton alb pentru baza felicitării, cartoane de culori diferite pentru ouă şi margine, foarfece zimţat, bandă dublu adezivă pentru lipit în relief (pe care o puteţi înlocui cu o bucăţică subţire de polistiren lipită cu scotch dublu adeziv, eu am cumpărat banda dintr-un magazin de hobby şi a costat 3,5 lei o rolă), un tipar pentru ouă (eu am folosit forma mea de tăiat fursecuri), lipici.

Alegeţi baza felicitării – eu am făcut pe carton alb şi pe carton crem. Dintr-un carton de culoare contrastantă decupaţi două fâşii subţiri cu o latură zimţată şi una dreaptă. Lipiţi cele două margini pe cartonul de felicitare. Decupaţi ouăle şi apoi tăiaţile în două cu un foarfece zimţat (vrem să creăm impresia că ar fi sparte).

Lipiţi ouăle pe felicitare cu banda dublu adezivă în relief. Ideea e ca ouăle să pară “în aer”, nu ştiu exact cum să mă exprim.

Pentru că am greşit-o pe prima pe care am făcut-o (am lipit ouăle invers, cu baza spre partea îndoită, nu spre deschizătura felicitării) am mai făcut una, pe care am lipit aiurea primele trei ouă, astfel că al patrulea nu mai încăpea, aşa că l-am înlocuit cu o lumânare.

Ideea de la care am pornit a fost asta, numai că am ales un carton prea mic pe care nu îmi încăpeau cinci ouă care să cuprindă literele P, A, Ş, T şi E, aşa că am renunţat la litere. De asemenea am renunţat şi la perluţele colorate, am vrut ceva simplu şi de efect.

Felicitarea e deja scrisă şi va zbura în curând către cineva drag.

3 Replies to “Felicitare de Paşte cu ouă din carton”

  1. Draga Laura

    Mi-a placut mult felicitarea realizata de tine. Chiar azi am facut si eu o felicitare in forma de ou. Daca vrei o idee in plus te invit in vizita!
    http://adrianaternar.wordpress.com/

    Adriana

  2. chiar daca nu e identica cu originalul, este foarte draguta. : )

  3. foarte draguta si potrivita pentru copii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.