Improvizaţia în bucătărie

Deseori ne vedem nevoite să improvizăm în bucătărie, mai ceva ca marile genii culinare, şi asta din cauza ingredientelor sau a finanţelor lipsă 🙂 Eu nu mă sfiesc să improvizez atât timp cât rămân într-o zonă sigură, ca să zic aşa, nu-mi place să fac amestecuri prea ciudate şi prefer să rămân la combinaţii care ştiu eu că funcţionează. Improvizez şi dulciuri şi băuturi şi feluri de bază şi de cele mai multe ori îmi iese mai bine decât dacă aş fi respectat o reţetă. Vă dau doar două exemple cu ingredientele pe care le-am folosit eu, dar nu ca să le urmaţi, ci ca să prindeţi ideea şi să faceţi propriile improvizaţii la voi acasă.

Cheesecake cu brânză dulce

Blatul: se topeşte unt şi ciocolată într-o crăticioară şi se amestecă cu biscuiţi sfărâmaţi bine – se pun pe fundul unei tăvi.

Crema: brânză dulce de vacă, ouă, puţină smântână de gătit, zahăr pudră vanilat – se pasează bine cu blenderul cu picior şi se toarnă deasupra blatului. Se presară zahăr ca să se caramelizeze frumos şi se coace 45 de minute sau până se încheagă bine brânza (depinde de cantitate).


Salată de pui: piept de pui la grătar (eu chiar l-am marinat cu sos de soia, usturoi pisat, 1 linguriţă de vişinată, pudră de ghimbir, sare, piper), salată verde, crutoane (făcute în casă din pâine rămasă), castravete, ridiche, ceapă verde, brânză feta, măsline. Dressing doar ulei şi zeamă de lămâie.

Vine vara şi o să merg aproape exclusiv pe salate, cui îi arde să stea la aragaz pe căldurile alea? Nu-mi plac salatele cu paste, orez sau fructe amestecate cu legume, aşa că o să rămân în zona mea sigură de salată de pui, salată de ton, salată de cartofi, salată bulgărească şi salată grecească. Adică multe legume şi pe ici pe colo câte ceva mai consistent numai bun să-ţi ţină de foame.

Save

0 Comment

  1. Gratarul de pui e facut in casa? Pe gratar din acela de aragaz?

    1. Laura Frunza says: Reply

      Da, e facut pe tigaie-gratar, nu pe gratar din acela cu apa.

  2. Andreea(thesearchforsomethingmore blog) says: Reply

    La cat de bine arata o s-o rog pe mama sa-mi faca si mie.

  3. […] De data asta improvizăm în materie de tehnici, nu de reţete. […]

Leave a Reply