Un cadou dulce în zi de sărbătoare

Astăzi, în afară de sărbătoarea Naşterii Proorocului Ioan Botezătorul (şi de mult mai laica sărbătoare de Sânziene) este şi ziua de naştere a unei doamne dragi nouă, mama naşului meu de cununie. Pentru că este o persoană deosebită, chiar nu puteam să mă duc la ea cu un cadou banal, şi în general eu nu cumpăr şi nu ofer nimănui cadouri banale. Aşa că mi-am suflecat mânecile şi m-am pus pe treabă şi aşa a rezultat acest panetone cu glazură de ciocolată albă şi neagră. Reţeta de bază este cea de chec de aici, dar am înlocuit zahărul vanilat cu zahăr vanilat Bourbon şi esenţa de rom cu esenţă de vanilie Bourbon, pentru o aromă mai puternică. Ouăle de ţară au adus un plus de culoare iar ciocolata a încununat superb eforturile mele. Am împachetat panetonele într-o folie de celofan şi am legat cu panglică roz şi decorat cu un trandafiraş de satin.

Alte idei de cadouri dulci:

Brioşe glazurate

Fursecuri cu ciocolată

Fursecuri cu lavandă (la care n-am mai apucat să vă dau reţeta)

0 Replies to “Un cadou dulce în zi de sărbătoare”

  1. Ce cadou frumos!!! Bravo!!! Ne-ai facut poftaaaa!
    Petrecere frumoasa si La Multi Ani si din partea nostra!

    O zi frumoasa!

  2. Buna Laura! panetonele arata superb!!! vreau sa il incerc si eu anul acesta de Paste pentru nasa mea. Vroiam sa te intreb despre decorul cu ciocolata, ce fel de ciocolata ai folosit si cum ai realizat efectul acela de marmorat?? multumesc!!

    1. Laura Frunza says: Reply

      Nicoleta, am realizat efectul ala marmorat cu ajutorul lui dr Oetker 😀 cauta in supermarket glazura pentru decor din ciocolata alba si neagra, nu cea care se face cu apa, ci cea care se topeste in apa fierbinte. O sa iasa garantat.

  3. Am inteles!!! Sper sa imi iasa la fel de minunat :). Multumesc!

  4. […] marmorate Panettone îmbrăcat în ciocolată Cutie cu fursecuri cu ciocolată Brioşe glazurate Fursecuri cu […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.