Un cadou personal(izat) – maşinuţa de fetru

Am făcut această maşinuţă cu foarte mare drag pentru un bebe special pe nume Tudor. Nu mi-a ieşit perfectă, aşa cum aş fi vrut, ci un pic strâmbă, dar cred că asta îi adaugă personalitate.

Aveţi nevoie de: fetru în diverse culori, aţă colorată, umplutură (vată sau umplutură sintetică pentru jucării).

Aşa arata modelul iniţial

Tipar, se printează pe jumătate de coală A4

Se imprimă tiparul şi se trece pe fetru. Partea din mijloc trebuie făcută dintr-o bucată de fetru mai lungă de coala A4 normală, pentru că altfel trebuie înnădită, eu aşa am făcut şi de aceea mi-a ieşit maşinuţa un pic strâmbă. Se cos ferestrele pe părţile maşinii, parbrizul din faţă şi din spate, farurile şi numărul de înmatriculare personalizat pe partea din mijloc, apoi se unesc cele trei bucăţi şi se umplu. Simplu ca bună ziua, iar dacă aveţi maşină de cusut e şi mai simplu.

Am oferit această maşinuţă cadou unui bebe nou-născut, dar puteţi să creaţi una pentru orice vârstă şi chiar o serie de mai multe maşinuţe pentru a fi oferite ca mărturii la un botez. Desigur, implică multă muncă şi răbdare, dar merită din plin tot efortul.

Tiparul este copiat de pe net, nu mai ştiu de unde, dar s-ar putea să fie de aici de unde am salvate majoritatea ideilor mele de jucării din fetru.

8 Replies to “Un cadou personal(izat) – maşinuţa de fetru”

  1. Multumesc pentru idee….bebele nostru care se va naste in noiembrie e baietel, deci cu siguranta ii voi face o masinuta…chiar ma gandeam ca pentru baieti nu prea sunt idei de jucarii…si uite ca totusi.

    1. Cristina, eu am o multime de idei si poze salvate, ti le dau cu drag, daca vrei.

  2. Laura mi-ar prinde bine. Chiar ma gandeam sa ii fac o gramada de lucrusoare la bebe acuma cat sunt in prenatal ca dupa aia o perioada nu o sa mai am vreme. Mi le poti trimite pe mail. Multumesc mult.

  3. […] Un cadou personal(izat) – maşinuţa de fetru Mon Aug 30, 2010 13:57 pm Am făcut această maşinuţă cu foarte mare drag pentru un bebe special pe nume Tudor. Nu mi-a ieşit perfectă, aşa cum aş fi vrut, ci un pic strâmbă, dar cred că asta îi adaugă personalitate. Aveţi nevoie de: fetru în diverse culori, aţă colorată, umplutură (vată sau umplutură sintetică pentru jucării). Se imprimă tiparul şi […] […]

  4. nu stiu unde vezi tu ca e stramba, ca mie mi se pare perfecta.
    e foarte, foarte, foarte draguta! =D>

  5. […] si preocupat de hand-made, nu la modul obsesiv. Sper asadar sa ne delectam si cu a face o astfel de masina. Posted in Facut in casa | Lasă un […]

  6. Ce tip de mașină de cusut ar fi potrivita pt a lucra cu fetru? La ce caracteristici ar trebui sa ma orientez? Am și eu un băiețel de 3 ani și as vrea sa i confecționez diverse

    1. Nu ma pricep deloc la masini de cusut, eu cos manual fetrul. Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu un sfat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.